DHL Express bouwt overslagcentrum in Roeselare

 04/06/2019  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
DHL Express bouwt overslagcentrum in Roeselare

DHL Express is gestart met de bouw van een nieuw service center in Roeselare. Hiermee wil de expresvervoerder West-Vlaanderen beter afdekken. Het gebouw van 2.800 m² wordt opgetrokken op een terrein van bijna 13.000 m². In het distributiecentrum, dat naar verwachting in januari 2020 operationeel is, zullen 3.000 pakjes per uur (bijna één pakje per seconde) behandeld worden.  

Het distributiecentrum wordt opgetrokken door Global Real Estate op een nieuwe site die de groep in 2014 in handen kreeg. DHL Express zal het de komende 15 jaar huren.

Het overslagcentrum zal beschikken over drie inritten en zal uitgerust zijn met zes laad- en loskades voor zware vrachtwagens en 60 kades voor lichte vrachtwagens en bestelwagens. Er komt ook een kantoorgebouw van 400 m².

Het gebouw zal BREEAM gecertificeerd worden. Zo zal bijna 1.000 m² uit nieuw groen bestaan en komen er zonnepanelen op het dak. “Dit nieuwe Service Center zal voorzien worden van de meest milieuvriendelijke oplossingen en technologieën. Dit moet ervoor zorgen dat we weer een stapje dichter komen bij de missie van Deutsche Post DHL om tegen 2050 nul procent uitstoot te genereren”, zegt Danny Van Himste, CEO DHL Express.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!