DFDS investeert 15 miljoen euro in zijn oplegger- en containerpark

 03/09/2015  Claude Yvens  Economie
DFDS investeert 15 miljoen euro in zijn oplegger- en containerpark

DFDS gaat zijn oplegger- en containerpark aanzienlijk uitbreiden. De Deense maritieme en logistieke groep investeert 15 miljoen euro in 930 nieuwe eenheden. De intermodale activiteiten zullen daar zeker niet in de laatste plaats van profiteren.

Het huidige park van DFDS Logistics bestaat uit zowat 4.000 opleggers voor wegvervoer, 1.000 multimodale opleggers en 3.000 containers. Deze opleggers en containers worden ingezet in het ganse netwerk van weg-, spoor- en maritieme verbindingen van de grote Deense operator.

Deze vloot zal nu uitgebreid en verjongd worden met wat DFDS zelf als “de grootste investering in zijn opleggervloot uit zijn geschiedenis” bestempeld. De groep gaat 320 nieuwe ‘mega’-opleggers kopen en 200 opleggers (dry en reefer) en 170 Huckepack-eenheden vervangen. DFDS plaatst deze bestelling bij Krone en Schmitz. De levering wordt gespreid over de komende maanden. DFDS zal eveneens 200 nieuwe dry containers en 40 reefer laadkisten in gebruik nemen.

Met de vernieuwing en uitbreiding is een investering van alles samen 15 miljoen euro gemoeid. De groep biedt hiermee naar eigen zeggen een antwoord op een vraag vanuit de markt, maar het zal hen meteen ook in staat stellen om de efficiëntie en de duurzaamheid van de logistieke operaties van DFDS te verbeteren.

De opleggers van het Huckepack-type zullen voornamelijk ingezet worden op enerzijds de spoorverbindingen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en anderzijds op Italië, waar de multimodale terminals van Novara (tussen Milaan en Turijn) en Verona bediend worden. Maar ze kunnen uiteraard eveneens gebruikt worden voor wegvervoer. Deze eenheden van de ‘P400’ reeks kunnen 2 tot 3 ton extra laden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!