DFDS doet miljoeneninvestering in trailers en containers

 02/09/2015  Claude Yvens  News Logistics, Multimodaal
DFDS doet miljoeneninvestering in trailers en containers

DFDS gaat zijn trailer- en containervloot gevoelig versterken. De Deense scheepvaart- en logistiekgroep investeert 15 miljoen euro in 930 nieuwe eenheden. De klemtoon ligt daarbij in niet geringe mate op het intermodaal gebeuren.

De huidige vloot van DFDS Logistics is om en bij 4.000 wegopleggers, 1.000 multimodale trailers en 3.000 containers groot. Die opleggers en containers doen dienst in het hele Europees netwerk van weg-, spoor- en zeeverbindingen van de operator.

Dat park gaat een gevoelige uitbreiding en verjonging ondergaan met wat DFDS “de grootste investering ooit in zijn trailervloot” noemt. DFDS gaat 320 nieuwe megatrailers kopen en 200 opleggers (dry en reefer) en 170 Huckepack-trailers vervangen. Het plaatst die orders bij opleggerbouwers Krone en Schmitz, die de bestelde eenheden in de komende maanden zullen leveren. Daarnaast komen er 200 dry en 40 reefer containers bij.

In totaal trekt DFDS 15 miljoen euro uit voor die operatie, waarmee DFDS tegemoet wil komen aan de vraag van de markt maar ook aan efficiëntie en duurzaamheid wint.

De Huckepack-trailers zullen voor een groot deel hun weg vinden naar de spoorverbindingen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en Italië, waar intermodale terminals inNovara (tussen Milaan en Turijn) en Verona worden bediend, maar kunnen uiteraard ook op de weg woren ingezet. Die eenheden van het type ‘P400’ kunnen 2 tot 3 ton lading meer vervoeren.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!