Desutter Group (Harelbeke) neemt 12 Volvo Trucks in ontvangst

 19/10/2016  Yannick Haesevoets  News Transport
Desutter Group (Harelbeke) neemt 12 Volvo Trucks in ontvangst

Het is al de derde keer in drie jaar tijd dat de dienstverlener aan de bouwsector zijn nieuwe vrachtwagens bij de Zweedse constructeur bestelt. Inmiddels bestaat twee derde van de vloot van de groep uit Volvo Trucks.

De nieuwe trucks zijn elf Volvo Trucks FH-trekkers (4×2, 6×2 en 6×4) en een FMX 8×4 kraanwagen, die door Nebim Harelbeke werden geleverd. Dat deze voertuigen verschillende asconfiguraties hebben, is geen toeval: ze worden ingezet in alle drie de afdelingen van Desutter Group, die in 1996 is opgericht door de broers Jan en Frederik Desutter.

De oorspronkelijke activiteit – en nog steeds de ‘core business’ – is die van Destrans: het verhuren van kipwagens, kraan- en werfvrachtwagens aan de bouwsector. In 2001 werd, via de overname van het bedrijf Ville de Courtrai, uitgebreid naar het plat en uitzonderlijk transport. Die afdeling vervoert machines, torenkranen, gebinten, prefab-elementen en andere ondeelbare onderdelen. Nog eens vijf jaar later werd Despriet Kranenbedrijf overgenomen, inmiddels herdoopt tot Kranen Desutter. Dat verhuurt mobiele kranen met een capaciteit tot 400 ton aan verschillende sectoren: niet alleen de bouw, maar ook de industrie, de staal en de chemie. Desutter Group stelt een 80-tal mensen tewerk. “We doen enkel verhuring met personeel. Zij hebben ervaring en vakkennis, wat een kwalitatieve en professionele uitvoering van de opdrachten waarborgt“, legt Jan Desutter uit.

Voor deze werkzaamheden worden nu hoofdzakelijk Volvo Trucks ingezet. “Drie jaar geleden hebben we de markt verkend en Volvo Trucks kwam daar als beste uit. Wij vonden in Volvo Trucks dealer Nebim ook een nieuwe partner“, aldus Jan Desutter. De eerste bestelling, van 10 stuks, werd drie jaar geleden geplaatst. In 2015 volgde een tweede order, opnieuw van 10 stuks. De recente aankoop van 12 eenheden was dus een bevestiging van de keuze van de groep. “Het gaat om 11 FH-trekkers van 440, 460 en 540 pk en een FMX-bakwagen uitgerust als kraanwagen. Zij zijn bestemd voor Destrans, maar worden even goed door de twee andere afdelingen gebruikt“.

Desutter Group heeft haar eigen garage, met twee putten van 35 meter. Het is een ultramoderne installatie met de meest geavanceerde uitrusting. “Het is voor ons belangrijk om een eigen atelier te hebben: het is flexibeler en laat ons toe om eigen prioriteiten te plaatsen. We zijn niet afhankelijk van wachttijden in geval van drukte. In een sector zoals de onze is het belangrijk om het materiaal altijd inzetbaar te hebben. Nebim speelt mee in dat verhaal, met een actieve ondersteuning van de opleiding van de mekaniekers, onder andere voor het bedienen van de eigen computers in het atelier” aldus Jan Desutter tot slot.

Lees alles over Volvo Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!