Depannage Boesmans: al 35 jaar op onze autosnelwegen

 20/01/2016  Claude Yvens  Expertise Center, Service
Depannage Boesmans: al 35 jaar op onze autosnelwegen

35 jaar ervaring en hoogstaand materieel. Dat zijn de kenmerken van Depannage Boesmans uit het nabij Hoei gelegen Wanze. Boesmans, dat gespecialiseerd is in het takelen van alle soorten voertuigen, van trucks tot motorfietsen, is toch vooral erkend voor tussenkomsten op autosnelwegen. Een blijk van vertrouwen die stiptheid en beschikbaarheid de klok rond vereist.

Wie dagelijks onderweg is op autosnelwegen, passeert geregeld een takelaar in volle interventie. Een gevaarlijk en bijzonder veeleisend beroep, waarin Depannage Boesmans al 35 jaar gespecialiseerd is.

Het bedrijf heeft vanaf de ontvangst van een oproep van de politie voor een ongeval met één/meerdere truck(s) 30 minuten om ter plaatste te komen. Deze noodsituaties vergen een geoliede organisatie. “Mijn zoon, die al 15 jaar met mij samenwerkt, vertrekt als eerste met een takelwagen. Hij moet vaststellen welk materieel nodig zal zijn om de interventie uit te voeren”, legt Baudouin Boesmans uit. “Ik kom daarna met de nodige voertuigen en eventueel een werknemer. Eens ter plaatse, heeft ieder zijn taak. Er moet snel gehandeld worden. De eerste prioriteit is het vrijmaken van de rijstroken. Wij moeten zo werken dat we zoveel mogelijk rijstroken vrij laten, zodat we de autosnelweg niet blokkeren”, aldus nog Boesmans. En dat alles met oog voor het materieel dat betrokken is in het ongeval.
boesmans (1)

Materieel aangepast aan het terrein

Bovenop de snelheid en de organisatie komt de kwaliteit en de uitgebreidheid van het materieel (9 takelwagens, een telescoopkraan, takelwagens voor trucks, kippende plateauwagens…). “Door de jaren heen hebben onze interventies ervoor gezorgd dat we weten welk materieel gepast is voor welk soort werk. Soms hebben wij ons eigen materieel moeten bouwen”, zegt Boesmans. Materieel dat ook naast de autowegen wordt ingezet en dat overal in Wallonië. “Wij komen ter plaatse op vraag van particulieren, bedrijven, concessiehouders, assistentiediensten… Onze diensten zijn 7 dagen op 7 de klok rond beschikbaar”, verduidelijkt Boesmans.

Een intens werkritme dat alleen maar het werk van een gepassioneerde kan zijn. “Het is een harde stiel op professioneel en persoonlijk vlak. Het vergt grote investeringen en vooral de echte passie, die me in 35 jaar nooit in de steek liet”, glimlacht Baudouin Boesmans. En deze passie heeft zich voortgezet in de familie, met Françoise (administratie), de vrouw van Baudouin Boesmans, zijn zoon Jean-Louis (15 jaar ervaring), zijn schoondochter Marie (administratie) en Patrick, de enig uitzondering in de familiale kring, die een erg ervaren werknemer is.

 

www.depannage-boesmans.be

Om de uitgebreidheid van de diensten van Depannage Boesmans, het volledige wagenpark, maar ook de dagelijkse interventies te ontdekken, kunt u terecht op de website van het bedrijf, de blog en de facebookpagina, die allemaal te vinden zijn op www.depannage-boesmans.be.

Dépannage Boesmans: sur nos autoroutes depuis 35 ans

Depannage Boesmans: al 35 jaar op onze autosnelwegen

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!