Deminor coördineert Belgische schadeclaims in ‘truckkartel’

 20/10/2016  Claude Yvens  News Transport
Deminor coördineert Belgische schadeclaims in ‘truckkartel’

In juli van dit jaar publiceerde de Europese Commissie het boetebedrag dat 6 van de 7 grote truckfabrikanten moeten ophoesten als gevolg van hun kartelvorming tussen 1997 en 2011. De benadeelde Belgische bedrijven kunnen beroep doen op Deminor voor de coördinatie (en financiering) van een collectieve schadeclaim.

We brengen even in herinnering dat 6 van de 7 truckfabrikanten (alle merken, behalve Scania), een schikking hebben getroffen met de Commissie voor een bedrag van 2,93 miljard euro. Het adviesbureau Deminor stelt zijn diensten ter beschikking aan Belgische bedrijven die schade geleden hebben (bedrijven die bijvoorbeeld een te hoge prijs betaalden voor hun vrachtwagen). De ondernemingen in kwestie kunnen zich bij Deminor aanmelden. “Het is een procedure die verschillende jaren kan aanslepen. De uitkomst is onzeker, maar wij zijn van oordeel dat het alvast de moeite loont”, verklaarde Charles Demoulin (partner van Deminor) tijdens een infoavond van UPTR in Herstal.

Bedrijven kunnen zich vanaf volgende week aanmelden op de website van Deminor om hun belangstelling kenbaar te maken (hierbij gaat het nog niet over een engagement). Deminor is niet van plan om zelf een rechtszaak in te spannen, maar het is wel bereid om de gerechtelijke stappen te coördineren en te financieren. Het adviesbureau werkt volgens een ‘no cure, no pay’-principe, dat zich eventueel kan vertalen in de betaling van een percentage op eventuele schadevergoedingen.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!