Delhaize investeert in zijn logistieke keten

 21/03/2016  Claude Yvens  Logistics

Delhaize investeert in zijn logistieke keten
Delhaize bouwt momenteel een nieuw en ultramodern distributiecentrum in Ninove, juist naast zijn huidige DC. Dit nieuwe centrum, dat volledig operationeel zal zijn in 2018, is goed voor een investering van 143 miljoen euro.

Delhaize zal met dit nieuwe centrum over meer dan 200.000 m² voor opslag en het distributieproces beschikken. Dit centrum zal gebruikt worden voor producten met hoge rotatie, met andere woorden de producten die regelmatig gekocht worden door de klanten en die dus vaak geleverd moeten worden bij de winkels, zoals drank, taarten, deegwaren, sauzen, wc-papier, keukenrol en luiers. Deze nieuwe manier van werken moet de benodigde ruimte in de Belgische en Luxemburgse winkelreserves verminderen. Delhaize beschikt momenteel over twee distributiecentra in België. Eén in Ninove en een ander in Zellik. Meer dan 2.000 werknemers werken dagelijks in de distributiecentra. Logistieke centra die tegen het maximum van hun capaciteit werken. Vandaar dat Delhaize deze nieuwe investering doet. “De bouw van dit nieuwe distributiecentrum past in de langetermijnvisie van Delhaize, die gericht is op het versterken van zijn eigen logistieke capaciteit en het verhogen van de doeltreffendheid ervan”, legt Denis Knoops, CEO van Delhaize België uit. “Wij hebben ervoor gekozen om zelf onze eigen logistieke installaties te organiseren, beheren en ontwikkelen, zodat we optimale leveringen van onze producten in meer dan 700 winkels kunnen garanderen.”

 

Investering van 143 miljoen euro. Dit nieuwe logistieke centrum vertegenwoordigt een investering van 143 miljoen euro. Een bedrag dat de groep wilde investeren in België. “Met dit project onderstreept Delhaize dat de logistiek een centrale activiteit is, die in Zellik en Ninove geconcentreerd blijft. Deze twee innoverende distributiecentra behoren tot de meest performante van de hele sector in Europa”, aldus nog Denis Knoops. Deze consequente investering is erg goed nieuws voor de Belgische logistieke sector benadrukt Vlaams minister-president Geert Bourgois: “De bouw van een geautomatiseerd distributiecentrum in Ninove is een blijk van vertrouwen in de toekomst. Ik ben vooral blij dat Delhaize zich dankzij deze investering verankert in Vlaanderen. De Vlaamse regering stelt alles in het werk om ondernemingen de nodige middelen te verschaffen voor hun groei en innovatie, zodat Vlaanderen op economisch vlak in de kop van het peloton kan blijven.”

 

Functioneel in 2018. De voorbereidende werken zijn in november 2014 begonnen en het nieuwe centrum zal in 2017 klaar zijn. De operationele lancering is voorzien voor midden 2017, maar het zal wachten zijn op begin 2018 voor het centrum volledig operationeel zal zijn.

Astrid Huyghe

(Foto: Delhaize zal met dit nieuwe centrum over meer dan 200.000 m² voor opslag en het distributieproces beschikken.)

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!