Declercq Stortbeton koopt 19 Mercedes Arocs en Actros

 22/03/2016  Michel Buckinx  News Transport
Declercq Stortbeton koopt 19 Mercedes Arocs en Actros

Een wagenpark dat uitsluitend uit vrachtwagens van Mercedes-Benz bestaat… Het mooiste bewijs dat Declercq Stortbeton een ongezien vertrouwen heeft in het merk met de ster. Om dit vertrouwen extra te benadrukken, heeft het bedrijf uit Waregem opnieuw 19 exemplaren gekocht. Een mix van Arocs en Actros.  

Declercq Stortbeton bestaat al sinds 1976. Deze onderneming is gespecialiseerd in de productie van beton, waarbij het over vier centrales beschikt in Waregem (centrale zetel), Deinze, Tielt en Wielsbeke. Het bedrijf beschikt eveneens over een ruim aanbod aan granulaten en grind. Het mag ongetwijfeld beschouwd worden als één van de trouwste Mercedes-Benz klanten. Het ultieme bewijs is de recente aankoop van 19 nieuwe exemplaren. De bestelbon bestond uit 15 Arocs-trekkers van het type 2043 AS 4×4, een Arocs-bakwagen 3243 LB, een Arocs 3336 K 6×4, een Arocs 3243 K 8×4 met betonpomp en een Actros 1842 LS 4×2. Gedelegeerd bestuurder Filip Declercq: “De nieuwe trekkers zullen gekoppeld worden aan opleggers voor het vervoer van bouwmaterialen. Rekening houdend met onze niche, zullen dit hoofdzakelijk betonmixers zijn.”

Hogere restwaarde Filip Declercq steekt niet weg dat zijn bedrijf een uitgesproken voorkeur heeft voor Mercedes-Benz: “Het verbruik van de Mercedessen ligt duidelijk lager in vergelijking met gelijkaardige voertuigen van de concurrentie. Er is echter meer: de intrinsieke kwaliteit van de Mercedes-Benz voertuigen is uitstekend, de kosten voor onderhoud zijn laag en bij doorverkoop geniet je van een interessante restwaarde.” Het wagenpark van Declercq Stortbeton bestaat momenteel uit 80 voertuigen. Eén voor één dragen ze de bekende ster op de voorkant. De onderneming uit Waregem doet alles zelf: chauffeurs opleiden, voertuigen onderhouden en beheren. “We hebben in al die jaren voldoende expertise opgebouwd waardoor we onze chauffeurs zelf kunnen opleiden en zelf kunnen instaan voor het onderhoud”, benadrukt Filip Declercq.

Mocht het echt nodig zijn, kunnen we altijd terecht bij Garage Ghistelinck: “Dit is onze vaste concessiehouder. De garage is ook in Waregem gevestigd en bovendien zijn we zeer tevreden over de geleverde service.”, zegt Filip Declercq tot slot.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!