Deceuninck Hendrik groeit samen met Clark

 09/03/2016  Claude Yvens  Logistics

Clark heeft dit jaar zijn gamma met niet minder dan 8 verschillende types magazijnvoertuigen uitgebreid en lanceert straks ook nog een nieuwe counterbalance reeks. Invoerder Deceuninck Hendrik heeft zich al voorbereid op de toekomstige groei met een nieuw gebouw.

In Izegem heeft Deceuninck Hendrik zijn bedrijfsgebouwen verdubbeld in oppervlakte om meer plaats te hebben voor de groeiende activiteiten in onderhoud en verkoop. De service blijft de belangrijkste doelstelling van het bedrijf. “Toen mijn vader het bedrijf gestart is in 1996, begon hij vanuit de vaste overtuiging dat hij als zelfstandige onderhoudstechnicus op zijn eentje zijn brood zou kunnen verdienen met een goede technische dienstverlening van alle mogelijke heftrucks. Al snel is de verkoop van trucks daarbij gekomen. Nu nog steeds blijven wij de focus leggen op service gekenmerkt door kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs. Dat past ook goed bij het merk Clark: het is niet het goedkoopste merk in de markt, maar scoort wel op het vlak van total cost of ownership. De meerprijs van de aankoop wordt dan terugverdiend door de lagere kosten voor onderhoud en herstellingen. Ons bedrijf groeit sterk in dit deel van de markt. Op enkele jaren stijgen onze onderhoudsinterventies met 50%. Intussen hebben we ook meer dan 20 mensen in dienst. Sinds vorig jaar zijn we ook gestart met een technische dienstverlening vanuit Wallonië en ondertussen wordt die ook ondersteund door een vertegenwoordiger voor de Waalse markt. Daar zoeken we nu ook nog een bijkomende technicus,” zegt Maarten Deceuninck, zoon van de stichter.

Die dienstverlening is vaak gebonden aan onderhoudscontracten, maar ook zonder formele afspraken wil Deceuninck Hendrik zijn klanten goed blijven bedienen. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld een 24 op 24 uur service aan die in de praktijk verzorgd wordt door vader en zoon.

De verkoop van toestellen is in de eerste plaats gericht op het merk Clark. Daarnaast is het bedrijf ook lokaal dealer voor de merken Logitrans en Atlet. Clark biedt voertuigen uit de C-reeks aan op diesel of gas met een capaciteit tussen 1,5 tot 8 ton. De elektrische trucks gaan van 1,5 tot 5,5 ton. Clark heeft wel oog voor de vraag uit de markt voor budgettoestellen en heeft zo enkele jaren geleden de CQ-serie gelanceerd. Die wordt eerstdaags wel vervangen door de GTS-reeks met toestellen van 2,5 tot 3,5 ton. Recent heeft Clark zijn gamma ook drastisch uitgebreid met niet minder dan 10 verschillende magazijnvoertuigen waaronder de PX- serie van palletwagens en de SX-serie van stapelaars die reeds in september 2014 gelanceerd werden.  De uitbreiding in het gamma gaat verder met de reachtruck. “In 2016 komt Clark ook met een kwaliteitsvolle machine in deze niche. De groei zal in de komende jaren alleen maar versterkt worden,” zegt Maarten Deceuninck.

 

Peter Ooms

 

De budgetreeks Clark CQ wordt vervangen door de GTS-serie.

De budgetreeks Clark CQ wordt vervangen door de GTS-serie.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!