TRANSPORTMEDIA steunt de Warmste Truckrun 2018

 10/11/2018  Redactie  News Transport, Advertorial
TRANSPORTMEDIA steunt de Warmste Truckrun 2018

De vzw Limburgse Truckers is opgericht met als doel ‘De warmste week van Studio Brussel’, dat de week voor Kerstmis plaats vindt, te steunen. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrachtwagenchauffeurs en bedienden van verschillende Limburgse transportbedrijven. 

Rondpunt Vzw

Tijdens de oprichting van Vzw Limburgse truckers werd er tactisch bekeken welk goed doel gesteund zou worden tijdens deze ‘Warmste week van Studio Brussel’. Aangezien elk lid van deze Vzw in aanraking komt met transport wilden we ons natuurlijk ook inzetten voor een goed doel gelinkt aan deze sector. Na onderling overleg kwamen we terecht bij ‘Rondpunt Vzw’.

Rondpunt Vzw zet zich in voor alle verkeersslachtsoffers in Vlaanderen. Ze zorgen hierbij voor een goede opvang van alle betrokkenen van een verkeersongeval, zowel direct als indirect. Ook proberen ze te zorgen voor veiliger verkeer in België, beginnende bij lessen rond verkeersveiligheid bij bedrijven. Zowel de slachtoffers, naasten/nabestaanden, veroorzakers als professionals van verkeersongevallen kunnen terecht bij Rondpunt Vzw voor al hun vragen en verdere problemen die relevant zijn aan verkeersongevallen. Zo bieden ze emotionele hulp, juridische bijstand, informatie over verzekeringen en ook tips over ‘het leven na het ongeval’. Voor gewonde slachtsoffers van verkeersongevallen bieden ze ook revalidatie aan. De Vzw probeert haar focus ook te leggen op participatieprojecten zoals re-integratie naar het werk, sport én vrije tijd. Zo organiseert Rondpunt Vzw ‘getuigen onderweg’, waarbij ze verkeersslachtoffers/veroorzakers hun verhaal laten vertellen, met als doel anderen bewust te maken van de gevolgen van een verkeersongeluk.

Truckrun Circuit van Zolder

Wanneer?

Tijdens ‘De Warmste Week’, specifiek op zaterdag 15 December 2018, zal er door Vzw Limburgse Truckers een Truckrun georganiseerd worden ten voordele van Rondpunt Vzw.

Wat?

Vzw Limburgse Truckers kwam met het idee om een Truckrun te organiseren om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Tijdens deze Truckrun zal er op 4 verschillende startlocaties binnen Limburg vertrokken worden, allemaal op hetzelfde uur en allemaal naar dezelfde locatie. De startlocaties zijn Sint-Truiden, Beringen, Overpelt en Lanaken. Elke vrachtwagen die mee doet aan deze Truckrun krijgt een startnummer en zal in colonne de vooraf bepaalde route volgen, onder begeleiding van de politie. Elke vrachtwagen die meerijdt dient ingeschreven te worden via de website, waarbij er dan ook 15 euro per wagen gevraagd wordt als inschrijvingsgeld. Natuurlijk is elke vrachtwagenchauffeur vrij om bijrijders mee te nemen tijdens deze run, dit kunnen zowel verkeersslachtoffers zijn als bezoekers die naar het Circuit van Zolder willen komen.

Op 15 December zal er op het Circuit van Zolder randanimatie rondom transport voorzien worden om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen. Er zullen onder andere verschillende job-standen aanwezig zijn, animatie voor de kinderen, eet- en drinkstanden, muziek, een receptie voor alle sponsors van deze truckrun en nog veel meer.

Tijdens deze dag zal er een tombola georganiseerd worden. De leuke prijzen  kunnen gewonnen door steunkaarten te kopen. Deze kosten 5 euro per kaart. De tombola kan ook online gevolgd worden indien men niet aanwezig kan zijn op het Circuit van Zolder zelf.

Hoe laat?

De Truckrun start rond 9u30 uur vanuit de 4 verschillende vertreklocaties. De vrachtwagens zullen uiterlijk om 11u30 aankomen op het Circuit van Zolder. Bezoekers van het Circuit zijn welkom vanaf 10 uur. De activiteiten duren tot 18 uur.

Hoe kan je de Truckrun steunen?

 1. Als vrachtwagenchauffeur: indien je werkt voor een Limburgs/Belgisch transportbedrijf kan je de actie steunen door zelf mee te rijden. Om hieraan te kunnen deelnemen dien je je in te schrijven via onze website, waarbij je 15 euro betaalt ten voordele van het goede doel.
 2. Als bezoeker van het Circuit van Zolder: u  kan  onze actie steunen door  het kopen van steunkaarten. Deze kosten 5 euro per stuk waarmee u hele mooie prijzen kan winnen tijdens onze tombola. De uitslagen zijn op onze website terug te vinden.
 3. Als bedrijf: als bedrijf kan je Rondpunt Vzw steunen door zelf sponsor te zijn van de actie. Dit kan door middel van onze verschillende sponsorcontracten die u onderstaand kan terugvinden. Natuurlijk bent u als sponsor niet beperkt tot deze contracten. Er kan in samenspraak steeds een ander type van sponsoring afgestemd worden.

Sponsorpakket 1: 250,00 €

 • Vermelding van 25cm x 25cm op de banners die de trucks vanuit elk startpunt begeleiden.
 • 1 vip – toegangskaart voor de sponsors receptie in het Congrescentrum op het circuit van Zolder.

Sponsorpakket 2: 500,00 €

 • Vermelding van 50cm x 50 cm op de banners die de trucks vanuit elk startpunt begeleiden.
 • 2 vip – toegangskaarten voor de sponsors receptie in het Congrescentrum op het circuit van Zolder.

Sponsorpakket 3: 1.000,00 €

 • Vermelding van 100cm x 100 cm op de banners die de trucks vanuit elk startpunt begeleiden.
 • 2 vip – toegangskaarten voor de sponsor receptie in het Congrescentrum op het circuit van Zolder.
 • Vermelding met link op facebook en website.

Sponsorpakket 4: 2.500,00 €

 • Vermelding van 100cm x 100 cm op de banners die de trucks vanuit elk startpunt begeleiden en de mogelijkheid voor een publiciteitsstand op het circuit van Zolder.
 • 2 vip – toegangskaarten voor de sponsors receptie in het Congrescentrum op het circuit van Zolder.
 • Vermelding met link op facebook en website.
 • De mogelijkheid voor een publiciteitsstand op het circuit van Zolder.

Sponsorpakket 5: 5.000,00 €

 • Vermelding van 100cm x 100 cm op de banners die de trucks vanuit elk startpunt begeleiden.
 • 4 vip – toegangskaarten voor de sponsors receptie in het Congrescentrum op het circuit van Zolder.
 • Vermelding met link op facebook en website.
 • De mogelijkheid voor een publiciteitsstand op het circuit van Zolder.
 • Banner in de vipruimte.

Deze banners worden ook bij aankomst op het circuit van Zolder op verschillende plaatsen gehangen zodat ook op het hele circuit duidelijk is welke onze partners en sympathisanten zijn!

Contactgegevens

Voor verdere info, inschrijvingen, steunkaarten of opmerkingen kan u ons steeds bereiken via volgende kanalen:

Als vrachtwagenchauffeur of bedrijf kan u steeds onderstaande personen contacteren. Deze zijn elk verantwoordelijk voor één van de eerder vermeldde startlocaties van de truckrun.

 • Regio Overpelt: Danny Meertens 0489 84 39 19
 • Regio Lanaken: Jacky Mulders 0491 10 93 58
 • Regio St. Truiden: Jessy Stas 0495 88 25 75
 • Regio Beringen: Fons Vanwetswinkel 0475 48 72 64

Ook kan u steeds terecht bij:

 • De meter van de actie: Lesley Alberts 0498 29 37 87
 • De peter van de actie: Robby Van Baelen 0472 27 95 17

We danken iedereen bij voorbaat voor zijn/haar steun en hopen jullie te mogen verwelkomen op onze Warmste Truckrun voor het goede doel op 15 December 2018.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!