De vraag daalt bij Scania

 15/03/2019  Claude Yvens  Trucks
De vraag daalt bij Scania

Scania heeft onlangs zijn financiële resultaten voor het boekjaar 2018 meegedeeld. En die zijn uitstekend, maar de vooruitzichten voor 2019 lijken iets minder optimistisch.

Scania sloot het jaar 2018 af met een toename van zijn verkoop van 11% en een bedrijfsresultaat van 10,1%. Dat is exact hetzelfde niveau als in 2017. De leveringen van trucks in Europa zijn nog met 7% gestegen tot 52.016 stuks, maar het orderboekje zit niet meer zo vol als dezelfde periode vorig jaar: -8% op jaarbasis en zelfs -21% in vergelijking met het vierde kwartaal. Europa is voor Scania nochtans de markt die het beste overeind blijft: met uitzondering van Afrika en Oceanië dalen de nieuwe bestellingen van 17 tot 29%.

Trucks te duur om te produceren?

Het jaarrapport van Scania bevat ook enkele interessante opmerkingen van de CEO Henrik Henriksson. Die zegt onder andere: “Over het algemeen ligt het niveau van de productiekosten van een nieuwe generatie altijd hoger dan het normale niveau. We hebben maatregelen genomen om die kosten te normaliseren.”

Lees alles over Scania in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!