De vijfde generatie van de Opel Combo verschijnt op het toneel

 14/09/2018  Michel Buckinx  Van
De vijfde generatie van de Opel Combo verschijnt op het toneel

De in 1986 gelanceerde Opel Combo is ondertussen aan de vijfde generatie toe. Dit voertuig is beschikbaar in Life-versies voor particulieren en als licht bedrijfsvoertuig voor professionals. De ontwikkelaars hebben gemikt op een ruim en robuust ‘cargo’-model met tal van unieke onderdelen.

Opel benadrukt dat het design van de nieuwe Combo in schril contrast staat met de vorige modellen. De nieuwkomer werd ontwikkeld als personenwagen en niet zozeer als bedrijfsvoertuig. Het gevolg is dat de nieuwe Combo werd voorzien met een uitzonderlijk comfort en hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen, die ook werden meegenomen in de versie voor goederentransport.

In de bedrijfsvoertuigenuitvoering beschikt de nieuwe Opel Combo over een laadvolume tot 4,4 m³, een nuttig laadvermogen van 1.000 kg en een laadlengte van 3.440 mm. Zowel in de korte als in de verlengde versie is er plaats voor twee europaletten. Dit bedrijfsvoertuig beschikt over een aantal interessante features zoals een dakluik, een overbelastingsindicator die de lading automatisch weegt bij het starten, de Surround Rear Vision (panoramische camera), een tweede camera in de buitenspiegel aan de passagierskant (dode hoek), een 220V-stekker, led-verlichting in de laadruimte, een moduleerbare tablet, het Intelligrip-tractiecontrolesysteem, een obstakeldetectiesysteem voor de zijflanken om blutsen te voorkomen en een bescherming van de motor onder de carrosserie. Daar bovenop voorziet Opel maar liefst 19 rijhulpsystemen die zowel op de Life- als op de Cargo-versie verkrijgbaar zijn.

Het motorenprogramma bestaat uit een 1.5 turbodiesel van 75 of 131 pk en een 1.2 benzinemotor van 110 pk (PureTech) met directe injectie. Beide motoren voldoen aan de Euro 6d-Temp norm. De 1.6 turbodieselmotor (Euro 6b) van 75 en 100 pk is enkel verkrijgbaar in de bedrijfsvoertuigenversie. Qua transmissie kunnen de klanten kiezen uit een handgeschakelde versnellingsbak met 5 of 6 versnellingen of een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen.

Specifiek voor de Belgische markt werd een versie met dubbele cabine ontworpen (met de vereiste vaste wand i.p.v. de schuifwand die door de PSA Group, waar Opel deel van uitmaakt, wordt voorzien). Deze variante zal voorgesteld worden tijdens het salon van Brussel in 2019.

De eerste bedrijfsvoertuigenversies van de Opel Combo zullen vanaf december van dit jaar in de concessies staan.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!