De vakbonden zouden de feestdagen wel eens kunnen gijzelen

 19/12/2013  Yannick Haesevoets  Economie
De vakbonden zouden de feestdagen wel eens kunnen gijzelen

Gisterenochtend hebben vakbondsafgevaardigden de kantoren geblokkeerd van de  verschillende werkgeversorganisaties Febetra (in Brussel), UPTR (in Brussel, Kortrijk en Luik) en TLV (Gentbrugge). Het doel? Druk uitoefenen met het oog op de hervatting van de onderhandelingen die voor vandaag voorzien zijn in het kader van het paritair comité.

Op 5 december waren er gesprekken over het deelakkoord tussen de arbeidersvakbonden (BTB/ABVV-ACV Transcom) en de werkgeversorganisaties Febetra, TLV en UPTR. Echter, zonder succes. Dit leidde eerder al tot het blokkeren van de industriezones van Courcelles, Bierset (TTS) en het Luikse Hauts-Sarts (Jost). Woensdag werden de vrachtwagens van de onderneming VRD Logistiek in Temse op hun beurt geblokkeerd door de vakbonden.

Erger nog: er wordt gezegd dat als er vandaag geen deelakkoord gevonden wordt, de vakbonden overwegen om op 23 en 24 december de distributiecentra te blokkeren van de grote voedselketens, en in het bijzonder de gebouwen van  Supertransport (Jost groep, dienstverlener voor Carrefour). Het gijzelen van de feestdagen is blijkbaar geen stap te ver voor de vakbonden …

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!