De uitdagingen van 2018 nr. 4: We Are Transport!

 10/01/2018  Claude Yvens  Trucks, Opinie
De uitdagingen van 2018 nr. 4: We Are Transport!

De Belgische sector van het wegtransport heeft nood aan evenementen die alle partijen samenbrengen. Decennialang hadden we er daar twee van: het Autosalon in Brussel en Trailer. In die ‘glorietijd’ hadden die salons een internationale weerklank. Begin van deze eeuw heeft Truck & Transport de fakkel in Brussel overgenomen, maar Trailer heeft zijn activiteiten helaas moeten stopzetten.

In 2018 zet het salon We Are Transport, dat door Febiac en TLV samen wordt georganiseerd, de traditie verder. Er schuilt een dubbele logica achter dit evenement: na zes edities heeft het concept van Truck & Transport zijn beste tijd gehad. In 2018 verwachten de exposanten networking van topkwaliteit met een optimale kosten/efficiëntie-verhouding. Het recept dat de twee co-organisatoren hebben bedacht, bestaat daarom uit twee basisingrediënten: twee dagen salon in plaats van vier en een compacter concept met één enkel (groot) paleis. Zolang de belangen van de bezoekers bovenaan hun lijstje met prioriteiten staan, is dat wat ons betreft dik in orde en we durven zelfs te beweren dat vakmensen, als ze er zelfs maar één idee opdoen om hun wagenpark of transportbedrijf te verbeteren, zich een bezoek aan het salon niet zullen beklagen. Als We Are Transport en zijn exposanten dat kunnen verwezenlijken, is hun toekomst verzekerd. En als We Are Transport er bovendien in slaagt om het wegtransport ook van zijn beste kant te laten zien aan het grote publiek – waar de wegchauffeurs van morgen deel van uitmaken – dan zal het alle transporteurs een grote dienst bewijzen.

We kunnen de geschiedenis wel honderd keer herschrijven, maar het verleden dient toch enkel om de toekomst bij te lichten. Vandaag vormt We Are Transport voor de Belgische sector van het wegtransport het best mogelijke forum, zeker aangezien we met de goed draaiende economie, het chauffeurstekort en de komende milieu-uitdagingen tal van originele initiatieven en nieuwe oplossingen mogen verwachten. En reken er maar op dat ook Transportmedia hier zijn steentje toe zal bijdragen.

Iedereen We Are Transport!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!