De Tatra Phoenix komt naar België

 08/11/2011  Claude Yvens  Expertise Center, Trucks & Trailers
De Tatra Phoenix komt naar België

Hij koppelt de Hollandse traditie aan Tsjechische techniek. De Tatra Phoenix werd ontworpen en zal geproduceerd worden in Koprivnice maar dan met elementen van Paccar: de cabine van de DAF CF 85 (kort of slaapcabine), de MX motor met 360 tot 510 pk en handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbakken. Hij wordt beschikbaar via het netwerk van DAF Trucks, maar dan enkel via de concessiehouders.

De Tatra Phoenix neemt verschillende elementen over waarop de reputatie van het Tsjechische merk op het gebied van werfvoertuigen is gevestigd: het unieke en nog steeds innoverende chassis, een nieuwe transfertbak en luchtvering op alle assen. Een andere bijzonderheid van Tatra: de mogelijkheid om de vooras al rijdend in te schakelen.

Een uniek chassis

Het chassis met centrale kokerbalk is nog steeds uniek en verleent het voertuig een bijzonder grote stijfheid. Bovendien kunnen bepaalde typen opbouw rechtstreeks op die centrale balk gemonteerd worden, dus zonder een gelast hulpkader. Dat komt uiteraard het nuttig laadvermogen ten goede, onder meer bij kippers.
Het systeem van de halve assen, verbonden met de centrale balk en onafhankelijke wielophanging levert het voertuig betere prestaties op in het terrein dan klassieke voertuigen, zonder dat het rijcomfort daaronder lijdt, dankzij de luchtvering.

Configuraties

Van bij de start zal de Tatra Phoenix geleverd worden als 4×4, 6×6, 8×6 en 8×8.

In Tsjechië wordt de Tatra Phoenix verkocht met een garantie van 36 maanden (of 300.000 km- op de aandrijflijn. Geïnteresseerde kopers kunnen tevens gebruik maken van alle financieringsformules van Paccar Financial.

In België

De Tatra Phoenix zal gecommercialiseerd worden in heel Europa. Dat zal niet gebeuren door DAF Trucks Belgium. “De distributiecontracten zullen rechtstreeks getekend worden tussen de Tatra fabriek en de verdelers.”, legt ons Luc Serrien uit (Marketing & Dealer Development Manager bij DAF Trucks Belgium). In oktober heeft DTB alle Belgische verdelers meegenomen naar de fabriek in Koprivnice en er is al interesse vanwege de groep Vandoorne, meer specifiek Garage Mioli.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!