De Renault Magnum blaast 20 kaarsjes uit

 18/01/2012  Yannick Haesevoets  Trucks
De Renault Magnum blaast 20 kaarsjes uit

De Renault Magnum is vanaf zijn geboorte al voorbestemd om zijn stempel op een tijdperk te drukken. Iedereen herinnert zich de schok die zijn revolutionaire concept bij de lancering in 1990 veroorzaakte. Vlakke vloer, binnenhoogte van 1,87 m, die nu verhoogd is naar meer dan 2 m, ongeëvenaard interieurcomfort, totale bewegingsvrijheid aan boord… De Renault Magnum viert zijn 20-jarige bestaan met de introductie van een limited edition: de Renault Magnum Legend.

Hij heeft de kleuren zwart en wit van zijn voorvader, de AE. Van deze zeer exclusieve speciale reeks worden slechts 99 exemplaren geproduceerd, die allemaal zijn genummerd. De Magnum Legend toont zijn prestige met een topklasse afwerking waaronder aluminiumvelgen van Alcoa, aluminium dorpellijsten voor bestuurders- en bijrijderszijde evenals verchroomde dopmoeren en sierlijsten.

Deze exclusiviteit is ook te vinden in het interieur dat een architectonische sfeer combineert met elegantie en soberheid door het gebruik van hoogwaardige materialen. De bestuurder wordt verwelkomd door de zwart leren stoelbekleding voorzien van het Magnum Legend logo en het nummer van zijn vrachtwagen. De bovenkant van het dashboard, net als die van de slaapplaats, is eveneens van leer. Op het dashboard treft men opnieuw de matzwarte kleur aan.

Technisch gezien is de Magnum Legend het hoogtepunt van alle innovaties die de Magnum tijdens zijn carrière heeft doorgemaakt. De cabine, het comfort en het verbruik zijn steeds verder verbeterd. Vandaag de dag wordt de Magnum Legend niet alleen aangeboden met de DXi 13 motor van 520 pk, de krachtigste van het gamma, maar voldoet deze tegelijkertijd aan de EEV-norm, op dit moment de strengste op het gebied van vervuilende uitstoot voor het wegvervoer. Geoptimaliseerd voor een voortdurende verbetering in de vorm van een lager brandstofverbruik is hij uitgerust met de Optidriver+ versnellingsbak en de extra voorzieningen Optiroll voor een maximale benutting van de inertie van het voertuig. Wat betreft de veiligheid is het voertuig standaard voorzien van het beste remsysteem, namelijk volledig EBS en een hydraulische Voith retarder.

Bij de levering van het voertuig ontvangt de gelukkige bestuurder van deze limited edition een iPad 2 waarmee bijvoorbeeld de full HD versie van het onlangs voor de iPad geïntroduceerde videospel Renault Racing Trucks kan worden gespeeld. Dit “bestuurderspack” bevat ook een model identiek aan de replica in schaal 1 : 43 van zijn voertuig.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!