De nieuwe H1 bij Hyundai op de BMS in Belgische première

 24/12/2018  Claude Yvens  Van
De nieuwe H1 bij Hyundai op de BMS in Belgische première

Naast zijn H350-gamma zal Hyundai in januari ter gelegenheid van de Brussels Motor Show zijn nieuwe H-1-gamma onthullen. De H-1 wordt voortaan in serie met een laadklep geleverd en bestaat in Van- en People-versie.

De H-1 Van heeft een configuratie met enkele of dubbele cabine. In de People-versie is plaats voor acht personen. Behalve een lichte restyling (de cascade-grille die bij Hyundai’s hele VP-gamma terug te vinden is) is de dubbele achterdeur van de H-1 standaard vervangen door een laadklep met verticale opening. De twee schuifdeuren aan de zijkant maken plaats voor een opening van 995 mm. De laadbreedte bedraagt 1.620 mm (1.270 mm tussen de wielkasten), terwijl de vrije hoogte 1.350 mm haalt. Bij een configuratie met 2/3 plaatsen is de maximale laadlengte 2.375 mm. Het maximale laadvolume wordt zo opgehoogd tot 4,3 m3. Wat de ergonomie betreft, bemerken we een nieuw dashboard en een stuurkolom die zowel in de hoogte als in de diepte kan worden aangepast, maar de manuele airconditioning blijft een optie die bij het Company- of Travel-pack hoort. Ook het nieuwe multimediasysteem is optioneel, met een touchscreen met ingebouwde gps, Bluetooth en TomTom Live-diensten.

De 2.5 CRDi dieselmotor (100 kW/136 pk aan 3 800 tpm voor maximaal 343 Nm vanaf 1.500 tpm) is gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes versnellingen en kan voortaan met cruisecontrol worden uitgerust. De tweede, krachtigere motor (170 pk voor een koppel van 441 Nm) is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met vijf versnellingen.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!