De nieuwe FIAT Fiorino: twee carrosserieën, drie motors

 01/07/2016  TransportMedia  Van
De nieuwe FIAT Fiorino: twee carrosserieën, drie motors

De nieuwe Fiat Fiorino is al sinds april in de Belgische en Luxemburgse showrooms te vinden. Hij komt met twee carrosserieën, drie uitrustingniveaus en drie motors.

De Fiat Fiorino, waarvan reeds meer dan 370.000 exemplaren zijn verkocht, krijgt met deze nieuwe versie ook nieuwe troeven mee. Hij is verkrijgbaar in twee types (Cargo en Combi), met drie afwerkingsniveaus (Basis, SX en Adventure) en drie motors (benzine, CNG en diesel). Zijn laadvermogen bedraagt 2,8 m3 voor een bruto nuttige lading van 660 kg. De toegang tot de laadruimte gebeurt via een portier met een openingshoek van 180°.

Aan de buitenkant heeft het design zijn moderne en dynamische uitzicht behouden, met volledig nieuwe voorbumpers en stylistische elementen die naar de huidige stijl van het Fiat Professional-gamma verwijzen.

Binnenin vinden we enkele nieuwigheden: de radiobesturing zit in het stuur ingebouwd, het stuur en de versnellingshendel zijn in leder verkrijgbaar, de iconen op het dashboard zitten in een nieuw visueel jasje, er zit een opbergvak bovenop het dashboard, er is een infotainment-systeem met touchscreen 5″ (radio, gps, Bluetooth, USB, AUX en MP3).

Bij de uitrustingen in optie willen we de uitneembare passagierszetel vermelden die tot een werktafel kan worden omgebouwd of die kan worden uitgeklapt, wat het mogelijk maakt objecten tot 2,5 m lang te vervoeren.

Weet dat de motoren alle 100% Euro 6 zijn. Er zijn 2 turbodiesels 1.3 MultiJet van 80 en 95 pk, een benzinemotor Fire 1.4 van 77 pk en een (aardgas) CNG 1.4-versie van 70 pk. Volgens Fiat Professional is deze laatste uniek in het segment van de Fiorino. Op aanvraag zijn er ook dieselmotoren met het EcoJet-systeem en start/stop-uitrusting verkrijgbaar.

Ten slotte is er de Adventure-versie met het Traction+-systeem (voor meer tractie wanneer er niet genoeg grip is), aluminium velgen, M+S-banden, een verhoogde ophanging, zijbeschermingen en versterkte bumpers.

De Fiorino is verkrijgbaar vanaf 10.590 euro excl. btw.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!