De Multitrailer MCO-PX van Nooteboom

 28/04/2010  Claude Yvens  Trucks & Trailers
De Multitrailer MCO-PX van Nooteboom

Nooteboom lanceerde op de Bauma een nieuwe serie semi-diepladers die volgens de Nederlandse constructeur het nec plus ultra zijn op het vlak van laadvermogen en manoeuvreerbaarheid. Nooteboom spreekt zelfs van een revolutionair concept. 
De Multitrailer MCO-PX semi-dieplader is gebaseerd op de succesvolle Nooteboom PX2 dieplader en kenmerkt zich vooral door een extreem hoog nuttig laadvermogen. Dit wordt enerzijds mogelijk gemaakt door toepassing van de unieke Nooteboom pendelassen en anderzijds door een gewichtsbesparende en tegelijk zeer torsiestijve constructie. Zo biedt een 6-assige MCO-PX Multitrailer nagenoeg hetzelfde nuttig laadvermogen als een 8-assige fuseegestuurde semi-dieplader. 
Hierbij biedt de MCO-PX echter een veel kortere ingeschoven combinatielengte. Met 600 mm niveauregeling en 60 graden stuuruitslag heeft de MCO-PX dezelfde belangrijke voordelen als de PX2 dieplader. De laadvloerhoogte ( met vering in laagste stand) van de MCO-PX komt met 285-banden uit op 960 millimeter. Met 245-banden is deze hoogte zelfs 850 mm. Met de zwaarste varianten van de MCO-PX range beschikt de transporteur over laadvermogens die normaal gesproken alleen moduletrailers kunnen bieden.

Nooteboom introduceert een compleet programma MCO-PX semi-diepladers. Op dit moment is de MCO-PX al leverbaar met drie tot acht aslijnen en in de voertuigbreedtes 2520, 2740 en 2990 mm. Voor de laadvloer is keus uit een vaste of uitschuifbare laadvloer (enkel, dubbel of triple). Verder is de MCO-PX leverbaar met asafstanden van 1360 of 1510 mm met banden naar keus in bandmaat 245 of 285.

 

 

Tagged With: Nooteboom

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!