De Mercedes eVito klaar voor actieve dienst, zelfs in extreme omstandigheden

 13/03/2018  Alex Gusta  Van
De Mercedes eVito klaar voor actieve dienst, zelfs in extreme omstandigheden

De ingenieurs van Mercedes-Benz hebben de nieuwe elektrische Vito op de Poolcirkel uitgetest. Belangrijke factoren zoals het laadvermogen van het voertuig, zijn rijgedrag en zijn weerstand tegen de weersomstandigheden werden er definitief en bij temperaturen van -30°C goedgekeurd.

In Duitsland kon de Mercedes eVito al sinds de herfst van 2017 worden besteld en de eerste leveringen zijn voorzien voor het najaar van 2018. Om er zeker van te zijn dat de voertuigen in alle omstandigheden perfect functioneel zullen zijn, brachten de teams van Mercedes-Benz diverse dagen in de koude poolgebieden door. De lading en het rijgedrag van het voertuig werden er getest en er werd uitgeprobeerd hoe bestand het is tegen de weersomstandigheden.

Zoals we weten, heeft de Mercedes eVito een batterij van 41,4 kWh, waarmee het in normale omstandigheden een afstand van 150 km kan afleggen. In de slechtste omstandigheden beschikt het voertuig over een autonomie van 100 km. In België is de eVito nog niet verkrijgbaar, maar in Duitsland zijn de eerste 1.000 voertuigen verkocht aan de prijs 39.990 € excl. btw.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!