De logistieker van Alibaba landt in Liege Airport

 31/05/2018  Claude Yvens  Contract Logistics
De logistieker van Alibaba landt in Liege Airport

De Chinese logistieke groep Cainiao Smart Logistics Network, die eigenlijk de logistieker is van de gigant van de onlineverkoop Alibaba, heeft Liege Airport uitgekozen als nieuwe logistieke hub om de Europese markt te beleveren.

Cainiao werkt nu ook al samen met Liege Airport, waar het goederen laat aankomen die online zijn besteld. Met de opening van de toekomstige hub, waarover voorlopig nog niet veel gekend is maar die gepaard zal gaan met een toename van de vluchten tussen Luik en Azië, zal die samenwerking in een stroomversnelling komen.

Ook elders bestaan gelijkaardige ontwikkelingsplannen en het is de bedoeling die uit te breiden tot honderd steden om Cainiao’s leveringen zo in vijf dagen overal ter wereld te kunnen uitvoeren.

Luc Partoune, CEO van Liege Airport, is uiteraard blij met het nieuws: “Onze oprechte dank gaat uit naar al onze partners – AWEX, Logistics in Wallonia en de Belgische douanes, want dankzij hen kunnen we een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld ontvangen. Cainiao heeft voor onze luchthaven gekozen omwille van onze flexibiliteit, de kwaliteit van onze diensten, de troeven die onze optimale ligging in Europa met zich meebrengt, het feit dat we 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn en onze connectiviteit met de andere continenten.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!