De Ford Transit 2T krijgt een nieuwe EcoBlue 2.0 l motor

 01/10/2019  Michel Buckinx  Van
De Ford Transit 2T krijgt een nieuwe EcoBlue 2.0 l motor

Ford lanceert zijn nieuwe Transit 2T. Volgens de constructeur is dit de intelligentste, zuinigste en productiefste die hij ooit heeft geproduceerd. Dat is dankzij zijn nieuwe EcoBlue dieselmotoren.

Ford meldt dat het mogelijk is om met zijn nieuwe motoren (op basis van de WLTP-cyclus) tot 7% brandstof te besparen. Die motoren (105, 130 en 170 pk) zijn trouwens als optie te verkrijgen met een vermogen van 185 pk voor een koppel van 415 Nm. Nog steeds bij de motoren, stelt Ford ook nieuwe EcoBlue Hybrid versies voor. Het zijn de eerste mild hybrids van 48 volt in dit segment en ze zouden het verbruik in optimale omstandigheden voor energieregeneratie nog met 8% kunnen verlagen.

De constructeur heeft trouwens een reeks ingrepen uitgevoerd om het gewicht van het voertuig te verminderen. Het resultaat: een verhoging van het laadvermogen van 80 kg. Ford voegt eraan toe dat de nieuwe ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect de connectiviteit op de weg verbetert en de chauffeur helpt om de efficiëntie en het gebruik van het voertuig te maximaliseren. Tot slot zal vanaf de lente van 2020 voor de versies met Adaptive Shift Scheduling achterwielaandrijving ook een automatische versnellingsbak met tien versnellingen te verkrijgen zijn. Daarmee kan het veranderen van versnelling worden geoptimaliseerd (op de modellen met voorwielaandrijving is het nu al mogelijk om voor een automatische versnellingsbak met zeven versnellingen te kiezen). Voor het Ford Transit-gamma heeft tweede kwartaal 2019 in Europa recordcijfers opgebracht, met 68.800 verkochte voertuigen, 2,7% meer dan het tweede kwartaal van 2018.

Lees alles over Ford in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!