De Ford Tourneo Custom kiest voor de Mild Hybrid-technologie

 01/03/2019  Michel Buckinx  Van
De Ford Tourneo Custom kiest voor de Mild Hybrid-technologie

Midden 2019 komt de Ford Tourneo Custom op de markt, met een krachtigere 2 liter dieselmotor, de Mild Hybrid-technologie en gesofisticeerde rijhulpsystemen.

Met de nieuwe kinematische kettingen zou het verbruik met 6% kunnen worden teruggedrongen (waarde o.b.v. de WLTP-emissietest). Ze komen met een nieuwe en krachtigere Euro 6-variant: 185 pk en 415 Nm. Daarnaast zal er ook een versie van 130 pk verkrijgbaar zijn. Ford laat bovendien weten dat de Tourneo Custom dankzij die nieuwe kinematische ketting het eerste voertuig van zijn categorie zal zijn dat zal kunnen worden uitgerust met de 48 Volt Mild Hybrid die het verbruik nog eens 3% naar beneden haalt.

De constructeur benadrukt trouwens dat de Tourneo Custom met FordPass Connect verandert in een wifi-hotspot van waarop tien toestellen op het internet kunnen worden aangesloten. En dan hebben we het nog niet gehad over de rijhulpsystemen die de chauffeur helpen bij het parkeren (Active Park Assist), bij het trekken van een aanhanger (Blind Spot Information System met Trailer Tow-systeem) en het vermijden van ongevallen (Pre-collision Assist met voetgangerdetectie) of verkeersboetes (Adaptive Cruise Control).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!