Het modeljaar 2020 van de Fiat Ducato verbeterd

 07/06/2019  Michel Buckinx  Van
Het modeljaar 2020 van de Fiat Ducato verbeterd

De Fiat Ducato, waarvan het modeljaar 2020 verbeterd is “om perfect aan alle professionele behoeften te voldoen”, kan vanaf nu worden besteld. En er zit ook een elektrische versie aan te komen.

De Fiat Ducato behoort in twaalf verschillende landen tot de best verkopende voertuigen van zijn categorie, terwijl hij op de Europese markt voor het 5de opeenvolgende jaar de titel van leider opeist. De Ducato 2020 heeft een verbeterde stijl en technologie “om zijn leiderspositie te verstevigen en om de klanten de beste Ducato aan te bieden die ooit is geproduceerd”. Hoe is hij geëvolueerd? Eerst en vooral heeft hij nieuwe Euro 6D-motoren die efficiënter en milieuvriendelijker zijn. Het MultiJet 2-gamma is voortaan gebouwd rond de 2,3 liter motor met 120, 140, 160 of 180 pk (320, 350, 400 of 450 Nm). Ook een nieuwe automatische transmissie met 9 versnellingen staat op het programma, met drie rijmodaliteiten: Normaal, Eco en Power. Een motor op methaan van 136 pk bevestigt bovendien dat Fiat Professional zich inzet voor de ontwikkeling van deze alternatieve brandstof. Daarnaast is de nieuwe Ducato uitgerust met het EcoPack-systeem. Dat omvat het Start&Stop-proces met geavanceerd infotainmentsysteem en de allernieuwste rijassistentie. Zo is er het ‘Engine Idle Preset’-systeem waarmee de chauffeur het minimale toerental kan opdrijven om de elektrische uitrusting en Led Cargo-verlichting van elektriciteit te voorzien. Dankzij die nieuwe lichten is de laadruimte nu beter verlicht.

Fiat Professional laat ook weten dat het het eerste elektrische model van zijn gamma lanceert: de Ducato Electric. Die versie wordt momenteel voorbereid op basis van pilootprojecten die Fiat samen met grote klanten uitvoert. Op die manier willen ze gerichte oplossingen voor specifieke toepassingen ontwikkelen “zonder te raken aan het laadvermogen en de prestaties”, verzekert Fiat Professional.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!