Transportmanagement.be

De Falcon, nieuwe concepttruck van Renault Trucks

 29/06/2017  Claude Yvens  Trucks, Nieuwsbrief
De Falcon, nieuwe concepttruck van Renault Trucks

Renault Trucks kondigt aan te werken aan een nieuwe concepttruck, die zal getest worden vanaf eind 2018. De Renault Falcon wil het streven naar een lager brandstofverbruik nog verder doordrukken.

De Falcon (Flexible & Aerodynamic Truck for Low CONsumption) kadert in de lijn van concepten zoals de Optifuel Lab 1, Optifuel Lab 2, of meer recenter de Urban Lab 2. Het streefdoel van Renault Trucks is een verlaging van het brandstofverbruik met 13 % in vergelijking met een standaardcombinatie, getrokken door een Renault Trucks T.

Voor dit project zal Renault Trucks samenwerken met meerdere partners, waaronder Faurecia, Michelin, Total en Fruehauf. Het onderzoek slaat in de eerste plaats op de aerodynamica, banden met lage rolweerstand, nieuwe smeermiddelen, voorspellende rijassistentie voor een economisch verbruik en energiebeheer, en een nieuwe generatie warmte recuperatiesystemen van Rankine. Met uitzondering van deze laatste gaat het om beproefde technologie, die in reële omstandigheden zal uitgetest worden vanaf eind 2018. Op termijn zou de technologie kunnen geïntegreerd worden in de toekomstige serievoertuigen van Renault Trucks. Tenminste als de meerprijs van de investering voor de klant op maximum twee jaar tijd terugverdiend is onder normale gebruiksomstandigheden.

Lees alles over Renault Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!