De Belgische handelsvloot groeit: meer dan 5 miljoen ton vervoerd

 14/09/2015  TransportMedia  Contract Logistics
De Belgische handelsvloot groeit: meer dan 5 miljoen ton vervoerd

De Belgische handelsvloot noteerde sinds januari 2015 niet alleen een toenemend volume vervoerde goederen, ze staat ook bekend om haar uitstekende diensten overal ter wereld.

Bovendien kent de Belgische handelsvloot nu al enkele maanden – sinds het begin van het jaar om precies te zijn – een gestage groei: tijdens die periode werd meer dan 5 miljoen ton vervoerd, wat België in de top 25 van de wereldvloten plaatst.

Maar waar de Belgische handelsvloot echt in uitblinkt, is de kwaliteit van haar diensten. En de andere landen zijn zich daar goed van bewust. Zo is onze vloot in de “white list” beland, een klassement op wereldniveau dat in drie secties is opgedeeld – wit, grijs en zwart (in volgorde van de best gereputeerde tot de minst gewilde) – en dat de kwaliteit van de schepen beoordeelt.

Concreet vertaalt deze notering in de “white list” zich voor de Belgische handelsvloot in een groot economisch voordeel. Zo wordt ze in buitenlandse havens minder vaak gecontroleerd, waardoor haar commerciële activiteiten vlotter kunnen verlopen. De samenwerking tussen de Belgische reders en de Belgische federale staat speelt hierbij ook een rol. Al deze factoren samen dragen bij tot het succes van de Belgische handelsvloot.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!