De alliantie Ford-VW is gelanceerd

 17/01/2019  Claude Yvens  Van
De alliantie Ford-VW is gelanceerd

Ford en Volkswagen gaan samen de opvolgers van hun pick-ups Ranger en Amarok, en een volledig nieuw gezamenlijk gamma bedrijfsvoertuigen ontwikkelen. Dat is de eerste concretisering van de globale alliantie die de twee constructeurs in juni vorig jaar aankondigden.

Het nieuws werd op het juiste moment bekendgemaakt: enkele uren vóór de persdag van het Autosalon. De producten die Ford en Volkswagen Commercial Vehicles samen gaan ontwikkelen, zouden in 2022 moeten worden voorgesteld, met als eerste een middelgrote pick-up die dus de huidige Ford Ranger en Volkswagen Amarok moet vervangen. Daarna volgt een gezamenlijk gamma van bedrijfsvoertuigen, maar de samenwerking tussen de twee reuzen zal zich ook uitbreiden tot het onderzoek naar elektrische aandrijving, zelfrijdende voertuigen en mobiliteitsdiensten.

De alliantie zal geleid worden door een paritaire commissie waarin zowel de CEO van Volkswagen (Dr. Herbert Diess) als die van Ford (Jim Hackett) zullen zetelen. Er zijn geen wederzijdse participaties tussen beide groepen aan verbonden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!