DBAY neemt Eddie Stobart over

 10/12/2019  Claude Yvens  Economie
DBAY neemt Eddie Stobart over

Het lot van Eddie Stobart, de meest emblematische transporteur van het Verenigd Koninkrijk, is bezegeld: het investeringsfonds DBAY wordt zijn nieuwe eigenaar.

Vorige vrijdag stemde de algemene vergadering van Eddie Stobart Logistics plc voor het bod van DBAY Advisors Limited, via zijn filiaal Marcelos Limited. Zoals we eind november al aangaven, bleven er twee kandidaten over die de controle over Eddie Stobart, een groep in grote financiële moeilijkheden, wilden overnemen: DBAY en TVFB. Het verschil tussen de twee aanbieding school vooral in de som liquide middelen die de overnemers bereid waren om in het bedrijf te pompen. Eddie Stobart is immers vooral door een ernstig geldelijk probleem in de moeilijkheden gekomen. Wat dat betreft, garandeert het weerhouden bod een inbreng van 55 miljoen pond, terwijl TVFB, van de voormalige CEO van Eddie Stobart, zijn bod woensdag nog tot 80 miljoen had opgedreven, waarvan 20 miljoen onmiddellijk zouden worden betaald. Maar dat zal niet voldoende zijn geweest aangezien DBAY, dat al 27% van de aandelen bezat, na afloop van de hele operatie 51% van het bedrijf zal controleren.

In België is Eddie Stobart voornamelijk actief in de automobiellogistiek (het voormalige Walon BNL) en zorgt het met een honderdtal mensen die in Genk zijn tewerkgesteld elk jaar voor zo’n 8,9 miljoen euro toegevoegde waarde.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!