Danny Das en Gerald Sundermann naar de finale van de Optifuel Challenge van Renault Trucks

 10/09/2015  Claude Yvens  Economie, Trucks
Danny Das en Gerald Sundermann naar de finale van de Optifuel Challenge van Renault Trucks

De Belgische en Luxemburgse finales van de Renault Trucks Optifuel Challenge kenden hun beloop en zij duidden de chauffeurs aan die België en Luxemburg zullen vertegenwoordigen bij de Europese finale begin oktober in Lissabon.

De Optifuel Challenge wil de zuinigste chauffeur van Europa kronen en dat na het afleggen van een parcours aan boord van een Renault Trucks T. Dit gebeurt onder het toeziend oog van het Optifuel Infomax beheersysteem. De nationale winnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese finale, die begin oktober plaats zal vinden in Portugal. De Belgische finale, die georganiseerd werd in Oudenaarde, werd een overwinning voor Danny Das. Hij is Driver Supervisor bij Withofs Transport in Lanaken en had de Belux wedstrijd ook vorig jaar al gewonnen. De Luxemburgse strijd, die voor het eerst gescheiden van de Belgische competitie werd georganiseerd, ging naar Pierre-Yves Bernard, oprichter van het opleidingsinstituut Formax. Aangezien hij ook testrijder van Truck & Business is en daardoor als journalist beschouwd wordt, mag hij niet deelnemen aan de Europese finale. Vandaar dat zijn troonopvolger het Groothertogdom Luxemburg zal vertegenwoordigen in Lissabon. Het gaat om Gerald Sundermann, chauffeur bij Coca-Cola Enterprises… Belgium.
De winnaar kan een bon ter waarde van 8.000 euro in de wacht slepen, net als de mogelijkheid om gedurende een jaar gratis te rijden met een nieuwe Renault Trucks T Optifuel.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!