Daimler Trucks & Buses verwacht stijging van de verkoop in 2019

 18/02/2019  Erik Roosens  Trucks
Daimler Trucks & Buses verwacht stijging van de verkoop in 2019

“Voor dit jaar verwacht ik een lichte stijging van de verkoop met 7 tot 9 %.” Dat zei Martin Daum – in de raad van bestuur van Daimler verantwoordelijk voor Trucks & Buses – tijdens de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf in Gaggenau.

Met 517.300 verkochte voertuigen was 2018 het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Daimler Trucks. Tegenover 2017 (470.700 stuks) steeg de verkoop wereldwijd met 10 %. “We hebben ons beste resultaat van de laatste tien jaar neergezet. Het voorbije jaar investeerden we veel in veiligheid, in connectiviteit en in elektrische voertuigen. Van de gebruikers van onze volledig elektrische bus – de eCitaro – krijgen we zeer positieve feedback.”

Ieder jaar investeert Daimler 1,4 miljard euro in research en ontwikkeling. Voor de productie van nieuwe voertuigen zet Daimler in op globale platformen. “We gebruiken die platformen wereldwijd, en doen dat ook voor de elektrische voertuigen en de batterijen”, zei Daum. “De verschuiving naar elektrische mobiliteit is technisch mogelijk maar het moet ook economisch rendabel zijn voor onze klanten.”

Freightliner

In Europa wil Mercedes zijn leiderspositie verstevigen met de lancering van de nieuwe Actros in juni 2019. In Noord-Amerika lanceert Daimler de nieuwe Freightliner Cascadia, de eerste in serie geproduceerde truck die gedeeltelijke autonoom kan rijden. In Brazilië is Mercedes-Benz opnieuw marktleider en profiteert het bedrijf van een herstellende markt.

Met BharatBenz is Daimler ook actief op de Indische markt van waaruit het voertuigen exporteert naar 50 landen. Daimler Trucks Asia opent in maart 2019 een nieuw Design Center bij FUSO in Tokio. Net als de Freightliner zal de FUSO Super Great gedeeltelijk autonoom kunnen rijden. In de grootste vrachtwagenmarkt China verkocht Daimler Trucks via zijn partner Foton vorig jaar meer dan 100.000 Auman trucks.

Lees alles over Mercedes-Benz in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!