Daimler en Kamaz hebben in Rusland een nieuwe productielijn voor cabines in gebruik genomen.

 06/08/2019  Michel Buckinx  Trucks
Daimler en Kamaz hebben in Rusland een nieuwe productielijn voor cabines in gebruik genomen.

Daimler Trucks en de Russische constructeur Kamaz hebben in Naberezhnye Chelny (Tatarije) in Rusland een nieuwe productielijn voor cabines in gebruik genomen.

De nieuwe lijn van 60.000 m2 is het resultaat van een joint venture tussen de twee constructeurs. Hij heeft de naam Daimler Kamaz Rus meegekregen en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 55.000 cabines. De Kamaz-cabines en ook de cabines van de laatste Mercedes-Benz Actros- en Arocs-voertuigen die voor de plaatselijke markt bestemd zijn, zullen er geassembleerd worden.

De investering in deze nieuwe lijn loopt op tot 200 miljoen euro. De installatie heet de modernste van Rusland te zijn en bevat 120 robots, een meettechnologie via camera’s en 3D-printers voor plastic onderdelen. De operatie levert 700 nieuwe banen op. Het personeelsbestand van Daimler Kamaz Rus zal zo de kaap van 1.000 personen overschrijden. De voorbije tien jaar heeft de joint venture in deze fabriek meer dan 30.000 Mercedes-Benz- en Fuso-trucks voor de binnenlandse markt geassembleerd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!