DAF ziet markt dalen in 2020

 19/12/2019  Claude Yvens  Trucks
DAF ziet markt dalen in 2020

Na een jaar 2019 dat gekenmerkt wordt door een verdere (ietwat onverwachte) stijging van het aantal inschrijvingen, zou de Belgische vrachtwagenmarkt in 2020 moeten krimpen. Dat is tenminste de mening van Michiel Kuijs, de nieuwe MD van DAF Trucks Belgium.

Met nog maar een paar dagen te gaan voor de deadline, zijn DAF Trucks en Volvo Trucks nog steeds halsoverkop bezig om in 2019 de titel van het best verkochte truckmerk van België te winnen. Beide merken hebben het afgelopen jaar iets moeten inboeten, en ze kunnen opnieuw de hete adem van Scania voelen, die 2019 met een spectaculaire stijging zal afsluiten.

Michiel Kuijs, de nieuwe “baas” van DAF Trucks Belgium, zegt dat hij aangenaam verrast is door de sterke prestaties van de Belgische markt en is verheugd over de groei die DAF heeft opgetekend bij de vrachtwagens (+ 113 eenheden eind november), en in het bijzonder bij de meerassers (+ 126 eenheden), die voor flink wat werk in de werkplaatsen zorgen. Bij de trekkers daalde DAF dus met ongeveer 2,5% marktaandeel, maar ook in inschrijvingen (-289 eenheden eind november).

“Als we ons orderboek en de economische vooruitzichten op korte en middellange termijn analyseren, zouden we de Belgische markt voor zware trucks tegen 2020 met ongeveer 11% moeten zien dalen”, schat Kuijs, die ook markt voor lichte vrachtwagen stabiel ziet blijven. Dit zou de Belgische markt terugbrengen naar het niveau van 2017 (1100 voertuigen tussen 6 en 16 ton en 9500 voertuigen boven 16 ton).

Lees alles over DAF Trucks in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!