DAF breidt nieuwe Euro 6 CF- en XF-serie verder uit

 23/12/2013  Claude Yvens  Economie, Trucks
DAF breidt nieuwe Euro 6 CF- en XF-serie verder uit

Nadat DAF eerder dit jaar de productie startte van de eerste CF- en XF- Euro 6  trekker-varianten (4×2 en 6×2 met gestuurde voorloopas), wordt het programma nu uitgebreid met een complete reeks drie-assige vrachtwagens met sleep-, voorloop- of tandem-as. Een volledig nieuw ontwikkelde luchtvering biedt grote voordelen voor toepassingen met wissellaadbaksystemen, zoals de in Duitsland populaire BDF.

” Voorzien van een sleepas, staan de nieuwe vrachtwagens binnen de Euro 6 CF- en XF-serie allereerst garant voor een hoog nuttig laadvermogen. Bij de FAR met sleepas met enkele montage wordt achter de aangedreven as met een technisch draagvermogen van 13 ton, een 7,5 tons sleepas toegepast. De betreffende CF- en XF-uitvoeringen lenen zich dan uitstekend voor bijvoorbeeld nationaal en internationaal koel- en vriesvervoer en met name ook volume- en groot-volume-transport.
De FAS-modellen zijn voorzien van een 10 tons sleepas. De dubbele montage zorgt voor een hoge stabiliteit, belangrijk bij toepassingen met een relatief hoog zwaartepunt, zoals bij het transport van afzetbakken of vee. 

Ook nieuw binnen het leveringsprogramma van de Euro 6 CF en XF zijn overigens de uitvoeringen met een gestuurde naloopas (FAN) voor een hoge wendbaarheid. Daarmee leent de nieuwe Euro 6 CF FAN zich bij uitstek voor toepassing binnen de bebouwde kom, zoals voor het ophalen van huisvuil of de distributie van dranken. “

Tagged With: daf

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!