Dachser vervangt tegen 2022 alle voertuigen door lithium-ion exemplaren

 29/11/2018  Philippe Van Dooren  News Logistics, Handling
Dachser vervangt tegen 2022 alle voertuigen door lithium-ion exemplaren

Dachser wil tegen 2022 al het vervoerend materieel in zijn Europese magazijnen – zo’n 6.000 stuks – vervangen door voertuigen die worden aangedreven door energiezuinige lithium-ionbatterijen. Deze technologie is al met succes geïntroduceerd in diverse Duitse vestigingen. Tegen 2022 wil het Duitse bedrijf ze in alle Road Logistics locaties implementeren.

In vergelijking met conventionele loodzuuraccu’s gaat de lithium-ionvariant drie keer zo lang mee en is de oplaadtijd aanzienlijk korter. Dit verhoogt de flexibiliteit van het gebruik van voertuigen die met deze accu’s uitgerust zijn en maakt het gebruik van speciale ruimtes voor het opladen van accu’s overbodig. De ruimte in de overslagterminals die hierdoor vrijkomt, kan worden gebruikt voor het laden en lossen van goederen. “Zo betaalt een lithium-ionvloot zichzelf terug”, zegt André Bilz, hoofd Fleet Management Terminal Equipment bij Dachser.

Voor de accutechnologie, oplaadinfrastructuur en energiebeheersoftware heeft de Duitse groep Triathlon als voorkeursleverancier gekozen. De overstap zal stapsgewijs gebeuren, maar geen vestiging gaat beide technologieën tegelijk gebruiken.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!