Crevits behoudt steun aan innovatieve projecten in de logistiek

 29/01/2020  Philippe Van Dooren  News Logistics, Contract Logistics, E-commerce, Multimodaal
Crevits behoudt steun aan innovatieve projecten in de logistiek

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) trekt dit jaar 8 miljoen uit voor de subsidiëring van de innovatieve projecten van VIL. Dat is evenveel als vorig jaar. Net als de vijf andere Vlaamse speerpuntclusters ontsnapt VIL aan de besparingen die de Vlaamse regering doorvoert.

Tijdens haar speech op de nieuwjaarsreceptie van VIL benadrukte de minister het belang van de logistiek voor de Vlaamse economie. Innovatie speelt volgens haar een grote rol in de uitbouw van de sector. Daarbij moeten de KMO’s nauw betrokken blijven, spoorde ze aan.

Vorig jaar rondde VIL maar liefst elf eigen projecten af, twee ‘intercluster’ projecten en twee Europese projecten. Ook dit jaar starten talrijke nieuwe projecten. “Omdat de sector blijft evolueren, werden de accenten verlegd. VIL evalueerde samen met de bedrijven, academici en de overheid de roadmap waarbinnen deze projecten worden georganiseerd, met als doel de supply chains te verbeteren”, zegt voorzitter Danny Van Himste. De vier thema’s binnen deze roadmap zijn nu de digitale transformatie, de groene supply chains, de hinterland connecties en de last mile.

VIL telt nu een recordaantal van 620 leden. De nieuwjaarsreceptie is uitgegroeid tot een van de belangrijkste events voor de  sector in Vlaanderen. Dit jaar werd de hele Horta-zaal in Antwerpen ingenomen door ruim 500 verantwoordelijken uit de sector.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!