Cosimco en Frisomat boren samen Marokkaanse markt aan

 05/10/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Real Estate
Cosimco en Frisomat boren samen Marokkaanse markt aan

Het aannemingsbedrijf Cosimco uit Kontich en de industriële staalbouwer Frisomat uit Wijnegem gaan samenwerken om hun aanwezigheid in Marokko te vergroten. Beide bedrijven zijn er al actief. Samen willen ze in dat land totaalprojecten aanbieden op de logistieke en industriële markt.

Cosimco, dat gespecialiseerd is in de algemene aanneming van productie-, kantoor- en logistieke gebouwen, is sinds 2005 een onderdeel van de Willemen-groep. Het is sinds 2014 op de Marrokaanse markt actief. “Wij hebben er al een reeks mooie projecten gerealiseerd. Zo hebben we onlangs een logistiek centrum voor Danone gerealiseerd en bouwen momenteel aan een nieuwe containerterminal in de haven van Tanger. Het potentieel van de Marokkaanse markt is nog maar net aangeboord. Er wordt vandaag sterk geïnvesteerd”, zegt Patrick Dua, afgevaardigd bestuurder van Cosimco (links op de foto).

Die positieve trend ervaart ook Frisomat. “Zelf leverden we in Marokko nog maar net een industriële bakkerij af,” aldus Kris Oorts, de CEO van Frisomat. “Als producent van stalen industriegebouwen merken we veel interesse in onze Belgische prijs-kwaliteitsverhouding”.

Beide bedrijven bundelen de krachten om totaalprojecten en sleutel-op-de-deur gebouwen te kunnen realiseren. “Frisomat levert het prefab-gebouw en wij verzorgen als algemeen aannemer de totaaloplossing ter plaatse,” voegt Dua toe.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!