Corneel Geerts zou TransMission Belgium overnemen

 14/02/2018  Claude Yvens  Economie
Corneel Geerts zou TransMission Belgium overnemen

TransMission Nederland  heeft onderhandelingen met Corneel Geerts Transportgroup gestart om zijn Belgische activiteiten geheel of gedeeltelijk over te laten. Dat bevestigt Marc Geerts van Corneel Geerts Transportgroup.

TransMission haalde in 2016 een omzetcijfer van 6.7 miljoen EUR met een 18-tal mensen en vier depots in Vilvoorde, Deinze, Genk en Luxemburg. De  samenwerkingsverband TransMission verzorgt in de hele Benelux fijnmazige pakketdistributie en palletvervoer (tot  pallet) via 18 familiale partners.

“We hadden reeds drie depots in Wijnegem, Maasmechelen en Beernem. Deze overname en de integratie van TransMission België zal ons netwerk versterken in zowel de volumes die sterk zullen stijgen en onze kostprijs per stop zal doen zakken alsook onze locatie zal uitbreiden zodat we steeds dichter tot bij onze klant komen te zitten met het openen van een vierde terminal in Vilvoorde”, zegt CEO Marc Geerts. De overige depots van TransMission in Deinze, Luxemburg en Genk worden dus niet overgenomen.

Distri24 blijft bestaan

Daar Corneel Geerts Transportgroup al over een eigen distributienetwerk in de hele Benelux beschikt (Distri24) hebben we Marc Geerts meer uitleg gevraagd over de samenwerking tussen distri24 en TransMission. “Wij zochten al enkele jaren een sterke partner in Zuid-België, maar we zijn hier op de sukkel geweest omdat er gewoon geen partners meer te vinden waren ! Ofwel waren ze te groot, ofwel veel te klein en die konden niet mee op IT-vlak. Met deze overname vullen we deze leemte. Het TransMission depot in Vilvoorde wordt via nacht shuttles verbonden met onze overige drie depots in Wijnegem, Beernem en Maasmechelen en zal vooral rijden op Brussel, Doornik, Charleroi en Namen. Verder zal TransMission in België voor de collis verder blijven werken met hun huidige partners zoals Getax b.v. De paletten zullen door Corneel Geerts overgenomen worden. Dat is onze specialiteit. Distri24 blijft dus gewoon bestaan en zal zich toeleggen op palletten, terwijl wij klant zullen worden bij TransMission Nederland voor de collis. Op deze manier gaan wij elkaar enorm versterken.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!