Corneel Geerts Transport wil investeren in Venlo: “Uitbreiding is noodzakelijk”

 07/08/2017  Yannick Haesevoets  Economie, Nieuwsbrief
Corneel Geerts Transport wil investeren in Venlo: “Uitbreiding is noodzakelijk”

Corneel Geerts Transport heeft plannen om een overname te realiseren in Venlo. Dat bevestigt zaakvoerder Marc Geerts in een persbericht waarin niet vermeld wordt over welke firma het precies gaat. “Verdere uitbreiding is noodzakelijk en daarom zoeken we nu vooral naar een overname in de regio rond Venlo”, zegt hij.

“In 2015 namen we de firma Chatruco over uit Genk en verplaatsten wij deze activiteiten naar ons recent opgericht logistiek centrum in Maasmechelen. Intussen is deze locatie voor meer dan 90% bezet en is dit een bewijs dat de ligging van Limburg uiterst geschikt is voor Europees transport met een distributienetwerk van en naar Duitsland en Oost-Europa”, aldus Marc Geerts.

Verdere uitbreiding is dus volgens Marc Geerts noodzakelijk en hij wil zich daarvoor richten tot de regio Venlo. Het bedrijf wil nog niet verder uitweiden over welke mogelijk firma het concreet gaat, maar zeker is wel dat het transportbedrijf een intentieverklaring ondertekend heeft. “Venlo is voor ons de logistieke regio bij uitstek. De regio werd al voor de achtste keer op rij aangewezen als logistieke hotsport nummer 1. Ons bedrijf kan hier dus niet langer afwezig blijven.”

Ook in het kader van de “think green” policy is Venlo ideaal door de aanwezigheid belangrijke waterwegverbindingen. De verschillende hubs zullen via het water aan mekaar verbonden worden, zodat files vermeden worden.