Corneel Geerts Transport rondt overname Jacob Meyer officieel af

 24/08/2017  Yannick Haesevoets  Economie, Nieuwsbrief
Corneel Geerts Transport rondt overname Jacob Meyer officieel af

Corneel Geerts Transport heeft de overname van het Nederlandse Jacob Meyer officieel afgerond. CEO Marc Geerts kondigde vorige maand nog aan te willen investeren in Nederlands Limburg, en die ambitie werd sneller dan verwacht tot een goede einde gebracht. Alle activiteiten en personeel zullen vanaf 1 oktober 2017 verder werken onder de naam Corneel Geerts Transportgroup.

“Met de overname versterken we onze aanwezigheid in Limburg en Nederland waardoor we ons verder kunnen profileren als een Benelux-organisatie met als speerpunt, Duitsland, Scandinavië, Oost Europe en Turkije”, zegt Marc Geerts. “De regio Venlo werd 8 jaar op rij aangewezen als logistieke hotspot nummer 1. Daarom zochten we vooral in deze regio naar een verdere uitbreiding van onze activiteiten.”

De verbindingen met zowel Rotterdam alsook met Antwerpen waren voor Corneel Geerts een belangrijke troef. Marc Geerts: “Files in de havens kunnen nu voorkomen worden omdat beide hubs nachts zullen verbonden worden met trailershuttles tussen Rotterdam en Antwerpen.

Jacob Meijer is als douane-expediteur op de hoogte van alle belangrijke douaneregelingen. Door gebruik te maken van geavanceerde IT-systemen worden goederenstromen optimaal afgehandeld. Door deze douanespecialiteit zijn de activiteiten van Jacob Meijer vooral gericht op Turkije,  Zwitserland, en Scandinavië met in de bijzonderheid op Noorwegen.