Corneel Geerts ontwikkelt hub in Beernem

 20/08/2019  Michel Buckinx  Economie
Corneel Geerts ontwikkelt hub in Beernem

Corneel Geerts Transportgroup heeft plannen om een hub te ontwikkelen aan de E40 in Beernem. Deze hub zal worden gebruikt voor de distributie van wijn naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Vorig jaar werd Philippe Mus, voormalig medewerker van H. Essers in Zeebrugge, aangesteld als hubmanager in Beernem. Samen met Rudy Claeys is hij er verantwoordelijk voor de uitbouw van de activiteiten. “We hebben enkele akkoorden afgesloten met partners voor het transport van opleggers en containers via de haven van Zeebrugge. Hierbij gaat het onder meer over Heinloth UK, dat deel uitmaakt van de Duitse groep Heinloth, en CFL in Ierland”, zegt Marc Geerts, zaakvoerder van Transportgroep Corneel Geerts. Het transport van wijn wordt een van de specialiteiten van de hub. Hiervoor werden vijf extra boxtrailers besteld bij Van Hool. De transporteur is ook van plan om te investeren in specifiek opslagmateriaal (rekken en geïsoleerde tussenwanden).

Een capaciteitsverhoging zou de groep ook toelaten om de lokale distributie verder uit te bouwen. Vanuit de hub in Beernem zullen Oost- en West-Vlaanderen worden bediend, tot en met de regio rond Moeskroen en Lokeren. De overige regio’s in ons land zullen beleverd worden via de vestigingen in Wijnegem en Maasmechelen. De bestemmingen in Nederland worden bediend vanuit de hub in Venlo. Marc Geerts voegt er tenslotte aan toe dat de nieuwe hub in Beernem perfect geschikt is om de files in en rond Antwerpen te vermijden.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!