Corneel Geerts breidt vloot voor wijntransport uit met 20 trailers

 19/09/2017  Claude Yvens  Economie, Nieuwsbrief
Corneel Geerts breidt vloot voor wijntransport uit met 20 trailers

Wijntransport groeit fors bij Transportgroup Corneel Geerts, onder meer door nieuwe trafieken vanuit Italië, Spanje en Portugal. De Wijnegemse firma heeft dus haar gespecialisseerde vloot uitgebreid met 20 nieuwe trailers.

“Wijntransport is al jaren een corebusiness voor ons bedrijf. Vroeger gingen we wijn vooral in Frankrijk ophalen, maar de laatste tijd merken we een forse groei van de vraag in heel Zuid-Europa”, zegt bedrijfsleider Marc Geerts. “Wekelijks zijn circa veertig van de in totaal honderdtwintig trailers van ons bedrijf onderweg met wijn. Om de groei bij te benen zijn twintig extra opleggers besteld : 10 bij Kögel  en de andere 10 bij Van Hool. De voertuigen zijn tegen diefstal beveiligd met sterke zijborden en daarboven een robuuste stalen ‘gaasnet’. Zelfs wanneer dieven het zeil doorsnijden, geraken ze niet aan de lading”, zegt hij.

De klanten van Corneel Geerts zijn niet de grote supermarkten, maar wel de kleine en middelgrote wijnhuizen, voor wie op verschillende domeinen telkens enkele palletten worden opgehaald.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!