CooperVision kiest voor gerobotiseerde Goods-To-Person oplossing van Savoye

 13/02/2019  Claude Yvens  ICT & Magazijninrichting
CooperVision kiest voor gerobotiseerde Goods-To-Person oplossing van Savoye

In het Europese Distributie Centrum van CooperVision (Herstal) wordt binnenkort de gerobotiseerde Goods-To-Person oplossing van Savoye (Intelis PTS) geimplementeerd. Deze installatie moet voor het bedrijf een tijdswinst, een verbetering van de productiviteit en een grotere flexibiliteit opleveren.

CooperVision baat een EDC uit in Herstal van waaruit de onderneming dagelijks klanten van Scandinavië tot het zuiden van Italië bedient met contactlenzen en bijhorende producten. Het paneuropese distributiecentrum telt 120.000 referenties en behandelt 30.000 bestellingen per dag, die worden geleverd volgens het D+1 of D+2 principe. Het magazijn zal binnenkort met 5.000 m² uitgebreid worden, en CooperVision heeft beroep gedaan op Intelis PTS van Savoye om de jaarlijkse toename in volume van 6 % op te kunnen vangen.

“Nadat we ook contact genomen hadden met andere bedrijven, kwamen we snel tot de conclusie dat het Intelis PTS shuttle systeem voorgesteld door Savoye het meest aan onze verwachtingen voldeed », legt Cédric Schalebroodt (Director Distribution Operations van CooperVision), uit. Deze oplossing is voorzien operationeel te zijn tegen het einde van het eerste trimester van 2020. Ze zal bestaan uit 5 gangen met 26 niveaus voor 68.640 locaties en 130 shuttles.  Cédric Schalebroodt hoopt dat de process time met 50% wordt verminderd.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!