Coolblue bezorgt nu ook zelf in Vlaanderen

 28/06/2017  Philippe Van Dooren  News Logistics, Nieuwsbrief
Coolblue bezorgt nu ook zelf in Vlaanderen

Coolblue doet sinds kort zijn witgoedleveringen in Vlaanderen zelf. De Nederlandse multichannel-retailer heeft deze dienst vorig jaar al in eigen land uitgerold. Uit welingelichte bron vernemen we dat Wallonië in het najaar volgt.

Met de dienst CoolblueBezorgt wil de webhandelaar meer grip hebben op de last mile delivery van haar grote pakketten, zoals wasmachines, droogkasten, TV’s, inbouwtoestellen en dergelijke. Volgens Matthias De Clercq, manager van Coolblue België, gaat het om alle producten  waar men met twee moet zijn om naar binnen te dragen.

De eerste testen vanuit een distributiecentrum in Zwijndrecht, nabij Antwerpen, verliepen heel positief. “Met deze nieuwe service behaalden we een NPS (Net Promotor Score) van 75 wat zeer hoog is”, zegt hij. Inmiddels is de dienst al veel breder uitgerold. “Vandaag leveren we met zo’n dertig bestelwagens al zo’n 70% van de witgoedbestellingen in Vlaanderen zelf”.

Coolblue doet voor de witgoedlevering een beroep op eigen personeel en heeft momenteel al 50 Vlaamse bezorgers in dienst. Voor het eind van dit jaar moeten dit er minstens dubbel zoveel zijn.

Enkele dagen geleden is ook een Franstalige versie van de webshop gelanceerd. De eigen leverdienst wordt ook daar uitgerold. Volgens onze informatie opent een lokaal distributiecentrum in Luik in oktober de deuren.

CoolblueBezorgt is gratis. Klanten krijgen een tijdslot van slechts 1 uur mee waarop hun bestelling ‘s anderendaags geleverd wordt. Het personeel installeert ook de toestellen.

De eigen besteldienst van Coolblue is concurrentie voor een aantal leverdiensten die voor derden werken, zoals 2XLinHome van Dynalogic (bpost), extra@Home van PostNL en Dockx Select.