Controles van het wegvervoer in de Benelux: 43 inbreuken

 30/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Wetgeving
Controles van het wegvervoer in de Benelux: 43 inbreuken

De inspectiediensten van de Benelux hebben onlangs een grote controle op het internationaal wegvervoer gedaan in België, Nederland en Luxemburg. De vrachtwagens werden gecontroleerd op tachograaffraude en het niet respecteren van de rij- en rusttijden. Op 84 gecontroleerde vrachtwagens (29 BE + 14 NL + 41 LU) werden 43 inbreuken vastgesteld (5 BE + 9 NL + 29 LU).

De inspecteurs van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Transport in België, de inspectie Leefomgeving en Transport in Nederland en de Luxemburgse douane hebben controles uitgevoerd op de E40 in Jabbeke en de E42 in Verlaine in België, in Elsloo in Nederland en op de grote verkeersassen – Duddelange-Zoufftgen in het Groothertogdom Luxemburg. De inspecteurs van de Benelux waren aanwezig op iedere controleplaats. Het doel van deze samenwerking is het delen van kennis om tot een grotere uniformiteit van de controlepraktijken tussen de landen te komen en op die manier een betere verkeersveiligheid van het wegvervoer mogelijk te maken.

Resultaten in België

In België controleerden de Belgische en Nederlandse inspecteurs 29 trucks (3 Belgische, 23 komende uit de Europese Unie en 3 uit derden landen) en stelden 6 inbreuken vast bij 5 vrachtwagens:

  • manipulatie en fraude van de tachograaf (1)
  • inbreuken tegen de rij- en rusttijden (2)
  • vervoersdocumenten die niet in orde waren (2)
  • niet respecteren van de wegcode (1)

Er werd voor alles samen 2.908 euro boetes geïnd.

In Nederland hielden de meest voorkomende inbreuken verband met het remsysteem en de uitlaat en in het Groothertogdom Luxemburg kwamen het niet respecteren van de rij- en rusttijden, inbreuken tegen de wegcode en fouten inzake het Eurovignet aan het licht.

 

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!