Continental Cargo Carriers gaat over in Britse handen

 04/06/2018  Claude Yvens  Economie
Continental Cargo Carriers gaat over in Britse handen

De Engelse transporteur Europa Worldwide Group maakt de overname bekend van het Belgische bedrijf Continental Cargo Carriers (Oostende), dat gespecialiseerd is in onbegeleid transport tussen Europa en de Britse eilanden.

Continental Cargo Carriers verzorgt zowel groupagevervoer als volle ladingen, met een vloot motorvoertuigen die in de Tsjechische Republiek is gebaseerd en een park getrokken voertuigen (270 opleggers) dat in België is ingeschreven. Het bedrijf stelt in België nog een twintigtal mensen te werk, voor een omzetcijfer van 24 miljoen euro (2016). In totaal zullen een honderdtal medewerkers Europa Worldwide Group vervoegen, waardoor de payroll van de Engelse groep 750 personen zal tellen.

“Continental Cargo Carriers was een ideale aanvulling voor onze wegdivisie, met een goede reputatie en een stevige klantenbasis. De activiteiten van de Belgische en Tsjechische basissen zullen in de toekomst min of meer onveranderd blijven, maar de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk worden in de onze opgenomen”, vertelde Andrew Baxter, Managing Director van Europa. Hij sluit niet uit dat de komende vier jaar nog gelijkaardige overnames volgen, om zo tot een zakencijfer van 400 miljoen GBP te komen (momenteel bedraagt dat 144 miljoen GBP).

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!