Contargo vervoert drie lagen containers op de Schelde in Frankrijk

 22/07/2016  Claude Yvens  News Logistics, Multimodaal
Contargo vervoert drie lagen containers op de Schelde in Frankrijk

Het MS Centurion van Contargo heeft 84 TEU in drie lagen vervoerd van Bruay-sur-l’Escaut (Escaut Valenciennes Terminal) naar Antwerpen. Dit was nog nooit gebeurd in de geschiedenis van de binnenvaart in Noord-Frankrijk.

De Centurion, die al jaren door Contargo North France wordt ingezet, is 105 meter lang en 9,50 meter breed. In het verleden vervoerde het schip maximaal 72 TEU in twee lagen tussen de containerterminals in de regio Valenciennes en de zeehavens in Antwerpen en Rotterdam. Na een haalbaarheidsstudie organiseerde Contargo op 11 en 12 juli een testvaart met drie lagen containers. Door te werken met zware containers en géén high cubes in te zetten, kon er in drie lagen worden beladen en kon de Centurion ook 6,1 meter hoge bruggen passeren.

Gilbert Bredel, directeur van Contargo North France, is tevreden: “Varen met drie lagen containers betekent een verhoging van onze capaciteit. In theorie kunnen onze schepen tot 117 TEU per reis vervoeren, en daarmee 50% meer dan in twee lagen. Aan de laagste Scheldebruggen komen we echter één meter doorvaarthoogte te kort om op betrouwbare, reguliere basis alle typen containers in drie lagen te vervoeren.”

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!