Constructeurskartel: de collectieve aanklachten van de BGL raken 149.000 trucks

 21/12/2018  Claude Yvens  Trucks
Constructeurskartel: de collectieve aanklachten van de BGL raken 149.000 trucks

De Duitse transportfederatie BGL heeft een tweede inschrijvingengolf afgesloten voor de collectieve procedure die het tegen het kartel van de vrachtwagenconstructeurs aanhangig wil maken. Allen samen zijn de aanklagers intussen goed voor 149.000 trucks.

Deze tweede vraag heeft 3800 verschillende bedrijven uit 26 verschillende landen bijeengebracht, voor een totaal van 64.000 bijkomende vrachtwagens. Het dossier zal dus bij de rechtbank van München worden ingediend. In totaal komen die 149.000 betrokken voertuigen overeen met anderhalf jaar inschrijvingen in Duitsland of ongeveer de helft van alle inschrijvingen van vrachtwagens in Europa.

We herinneren eraan dat het kartel dat door de Europese Commissie aan de kaak is gesteld, veertien jaar lang actief was, van januari 1997 tot januari 2011, en dat alleen het lot van Scania nog niet is bezegeld. De andere constructeurs zijn al veroordeeld tot boetes van in totaal van 3,7 miljard euro. Bovendien staat hen een proces te wachten dat door hun klanten, al dan niet collectief, aanhangig is gemaakt, in navolging van de zaak die door de BGL is aangebracht.

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!