CityDepot begint zijn activiteiten in Charleroi

 02/03/2016  Claude Yvens  News Transport, Economie
CityDepot begint zijn activiteiten in Charleroi

CityDepot komt evenwel niet met lege handen naar Charleroi. Het bedrijf beschikt al over een ruime klantenportefeuille, voornamelijk bestaande uit transporteurs en -groothandelaars.

Logistics in Wallonia verwelkomt de komst van CityDepot met enthousiasme, zoals General Manager Bernard Piette aangeeft: “De logistiek is in de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. De Waalse regering heeft dat goed begrepen door deze activiteit op te nemen bij de prioritaire sectoren van het Marshall Plan. Het deed dat door de erkenning van de competitiviteitspool Logistics in Wallonia. De sterke stijging van het aantal leden (van 170 naar meer dan 300 op 8 jaar) en de vestiging van grote logistieke inplantingen, die goed zijn voor de creatie van 5.000 rechtstreekse jobs tussen 2000 en 2014 onderstrepen het dynamisme van de sector. Wie logistiek zegt, zegt ook de first mile en de last mile, de technologische evoluties en de veranderingen in onze consumptiegewoonten, die deze discipline nog verder zullen doen evolueren. De exponentiële ontwikkeling van de e-commerce is daarvan maar één illustratie. Het is in deze context fundamenteel dat de publieke en private spelers hun denkmodellen bijstellen. Stadslogistiek is een mooi voorbeeld van deze evolutie, waarbij men tracht een voor de inwoners en bezoekers aangename en leefbare stad te combineren met een optimale logistieke service ten dienste van met name de handelaars. Ik kan me dus alleen maar verheugen over het feit dat Charleroi de eerste grote Waalse stad is die een stadsdistributiecentrum mag inhuldigen, dat een positieve bijdrage zal leveren aan deze ontwikkelingen.”

CityDepot, wat is dat?

Goederen verzamelen in de stadsrand om ze daarna met behulp van milieuvriendelijkere voertuigen te verdelen in het stadscentrum. Dat is kort samengevat het concept van CityDepot. Een nieuwe methode van stadsleveringen, die in 2011 geboren werd in Hasselt en sindsdien een groeiend succes kent.

 

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!