Citroën op de BMS: een verrassing met de naam ‘Type H’

 21/12/2018  Claude Yvens  Van
Citroën op de BMS: een verrassing met de naam ‘Type H’

Op de Brussels Motor Show zal Citroën grote sier maken met zijn gamma lichte bedrijfsvoertuigen, die het volledige centrale gedeelte van zijn stand zullen uitmaken. Op commercieel vlak steelt de nieuwe Berlingo de show, maar Citroën houdt een verrassing voor de bezoekers achter de hand, en wel een Jumper in Type H-stijl, het mythische model van het merk.

Het Autosalon vormt voor Citroën de ideale gelegenheid om zijn Berlingo-gamma aan te vullen met de nieuwe benzineversies die nog niet op de markt zijn. Op een stand met een zone voor ‘bedrijfsvoertuigen’ die de kleuren meekrijgt van ‘La Manufacture Citroën’, het nieuwe concessieconcept voor professionals, worden ook de gamma’s Jumpy en Jumper in de kijker gezet.

De aangename verrassing komt van een Jumper die zo is omgebouwd, dat hij – dankzij een door het Italiaanse Caselani Automobili geproduceerde kit – op de mythische Type H lijkt. De kit wordt in België verkocht door Fockedey Group (Herentals), dat het ombouwen aan Carrosserie Lemeire (Hamme) toevertrouwt.

Lees alles over Citroën in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!