Citroën onthult de nieuwe Berlingo

 19/02/2018  Alex Gusta  Van
Citroën onthult de nieuwe Berlingo

Citroën heeft onlangs de belangrijkste kenmerken van zijn derde generatie Berlingo bekendgemaakt. Momenteel geeft de Franse constructeur enkel informatie over zijn ‘personenwagenversie’, maar de toon voor het volgende lichte bedrijfsvoertuig is gezet.

De Berlingo komt uit in twee versies, M en XL, en zit, met een kortere en hogere motorkap, stevig verankerd in de nieuwe genen van het Citroën-design. De basisversie zal de afmetingen van de huidige Berlingo van 4,40 m behouden. De XL-versie van 4,75 m lang wordt voortaan een ware concurrent van de Renault Kangoo Maxi (4,60 m), de Fiat Dobló L2 (4,74 m), de lange Ford Transit Connect (4,82 m) en de Volkswagen Caddy Maxi (4,90 m).

De grootste revolutie zien we evenwel bij de ingebouwde technologie. Citroën komt immers met maar liefst 19 rijassistentiesystemen en 4 connectiviteitstechnologieën: adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, aandachtsassistentie, dodehoekassistentie en zelfs assistentie voor wie te lang zonder pauzeren doorrijdt. In geval van nood of van een ongeval kan de nieuwe Berlingo zelf remmen én hij kan zelf snelheidsborden lezen. Hij opent en start handenvrij, heeft een elektrische handrem, assistentie voor zijdelings parkeren en een wegrijassistent voor hellingen.

Verwacht je ook maar aan connectiviteit van hoog niveau, met de Mirror Screen-functie met Android Auto, Apple CarPlay™ en MirrorLink®. Met dit systeem profiteer je in alle veiligheid van smartphone-apps op een 8’’ touchscreen tablet.

Lees alles over Citroën in onze Transport & Van In Belgium directory!

Ontvangt u onze wekelijkse nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in!